Αρχική Καταστροφές Ο θερμότερος χειμώνας στην ιστορία «καίει» τη Βρετανία (φωτογραφίες)

Ο θερμότερος χειμώνας στην ιστορία «καίει» τη Βρετανία (φωτογραφίες)

0
fire 3
Διαφήμιση

Ο θερμότερος χειμώνας στην ιστορία της Βρετανίας, έχει ως αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να αντιμετωπίζουν σειρά πυρκαγιών, με μεγαλύτερη αυτή που μαίνεται σε χερσότοπο έξω από το Μάντσεστερ.

weather
Πιο συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε το βράδυ, (26/02), στο Σάντλγουερθ Μουρ και επεκτάθηκε στους παρακείμενους λόφους, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Δυτικού Γιορκσάιρ την περιγράφει ως «μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές σε τέτοιο έδαφος που έχει ποτέ αντιμετωπίσει».

Saddleworth Moor

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε έπειτα από την θερμότερη ημέρα του φετινού χειμώνα στην Βρετανία με θερμοκρασία 21,2 βαθμών Κελσίου στο Κιού Γκάρντενς του Λονδίνου. Το περασμένο καλοκαίρι μία πυρκαγιά στο Σάντλγουερθ Μουρ χρειάσθηκε την συνδρομή του στρατού και τρεις εβδομάδες για να κατασβεσθεί.

fire 1

 

Άλλη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο δάσος που έγινε γνωστό από τις ιστορίες του «Γουίνι το Αρκουδάκι». Στο δάσος Ασντάουν στο Ανατολική Σάσεξ, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές με διαφορά μίας ώρας.

fire 2

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία εξήγησε ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σημαίνει ότι το έδαφος είναι ξηρότερο από το συνηθισμένο και επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

fire 4

Στην Σκωτία, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη την νύχτα για να κατασβέσουν μία μεγάλη πυρκαγιά στο Κάθισμα του Αρθούρου στο Εδιμβούργο.

fire 5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Telegraph, BBC, examinerlive

Διαφήμιση