Αρχική Διάστημα Μία ακόμα Υπερ-Πανσέληνος για το 2019

Μία ακόμα Υπερ-Πανσέληνος για το 2019

0
lunar eclipse 3568836 960 720
Διαφήμιση

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις  5:53 μ.μ. ώρα Ελλάδας, θα γίνει ορατή η δεύτερη Υπερ-Σελήνη για το 2019. Έχοντας ήδη προηγηθεί μία ύπερ-πανσέληνος στις 21 Ιανουαρίου του ίδιου έτος και καθώς αναμένεται η εμφάνιση μίας ακόμα στις 21 Μαρτίου, ένα  μοναδικό θέαμα θα λάβει χώρα αύριο το απόγευμα.

Υπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

H πανσέληνος του Φεβρουαρίου ονομάζεται «χιονισμένη» επειδή κατά τη διάρκεια του μήνα σημειώνονται συνήθως οι πιο έντονες χιονοπτώσεις. Παλαιότερα την αποκαλούσαν «πεινασμένη» επειδή συνέβαινε στα τέλη του χειμώνα, όταν το αποθηκευμένο φαγητό είχε σχεδόν τελειώσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here