Αρχική Περιβάλλον Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Χανιά

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Χανιά

0
hania 2

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Χανίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο βρίσκεται στον δημοτικό κήπο της πόλης, ανήκει στον δήμο και στεγάζεται σε κτίριο που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου «συνοδεύτηκε» από την παρουσία δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, που συμμετείχαν σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το περιβάλλον, ενώ η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική, βιντεοπροβολή, παιχνίδια και κεράσματα.

hania

«Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου και η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης αποτέλεσε μία ιδέα δική μου και των συνεργατών μου. Η δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου δεν είναι τυπικής σημασίας, αλλά με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε αφενός να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε παιδιά και ενήλικες ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, αφετέρου να γνωρίσουν οι συνδημότες μας τα προβλήματα που προέρχονται από δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των υδάτων», τόνισε, σε ομιλία του, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00 και επιλεκτικά κάποια πρωινά Κυριακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here