Αρχική Καταστροφές Η Ισλανδία ενέκρινε τη θανάτωση περισσότερων από 2.000 φαλαινών

Η Ισλανδία ενέκρινε τη θανάτωση περισσότερων από 2.000 φαλαινών

0
whales 1
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Ισλανδία επιτρέπει στις φαλαινοθηρικές εταιρείες να σφαγιάζουν 426 φάλαινες κάθε χρόνο μέχρι το 2025. Η απόφαση προκάλεσε την οργή τόσο των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών ομάδων ανά τον κόσμο, αλλά και των κατοίκων!

Οι αρχές της Ισλανδίας πιστεύουν ότι η θανάτωση αυτών των ειδών φαλαινών είναι βιώσιμη και βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες. Ο υπουργός Αλιείας Κρίστιαν Περ Γιούλιουσον δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει υπερπληθυσμός φαλαινών στα νερά της Ισλανδίας και το κυνήγι τους θα συμβάλει στη μείωση αυτού.

«Η φαλαινοθηρία στα ισλανδικά ύδατα στοχεύει μόνο άφθονα αποθέματα φαλαινών, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, βιώσιμη, αυστηρά ελεγμένη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι το πόρισμα της κυβέρνησης βασίζεται σε ελλιπή και λανθασμένη έρευνα και ότι η θανάτωση φαλαινών δεν προσφέρει οφέλη στη χώρα. Η ομάδα Προστασίας των Φαλαινών και των Δελφινιών (WDC) επέκρινε έντονα τον νέο νόμο και ισχυρίζεται ότι δεν έχει υποστήριξη από τους κατοίκους της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν χρησιμοποιούν τακτικά προϊόντα φάλαινας.

Η παρακολούθηση των φαλαινών αποτελεί ένα τεράστιο πόλο έλξης για την Ισλανδία. Η βιομηχανία παρακολούθησης φαλαινών είναι υπεύθυνη για 13,4 εκατομμύρια δολάρια της οικονομίας της χώρας. Ενδεικτικά, το κυνήγι της φάλαινας αποφέρει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ενώ η Ισλανδία απασχολεί περισσότερα άτομα στον τομέα παρακολούθησης φαλαινών, το κυνήγι αποφέρει μεγαλύτερο εισόδημα στους εργαζομένους.

Ανεξάρτητα από την αιτιολόγηση, η φαλαινοθηρία απαγορεύτηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας το 1986. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ επειδή οι πληθυσμοί φαλαινών βρίσκονταν σε ύφεση εξαιτίας του κυνηγιού.

Η Ισλανδία, όπως η Νορβηγία και η Ιαπωνία, εξακολουθεί να σκοτώνει φάλαινες σε ετήσια βάση, ακόμα και γαλάζιες φάλαινες, τα μεγαλύτερα ζώα στον πλανήτη.

Πηγές: CNN, Ναυτεμπορική, New Work Post

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροNASA: Αποκόλληση τεράστιου παγόβουνου στην Ανταρκτική
Επόμενο άρθρο“Σαρωτής” του DNA μπορεί να νικήσει τον καρκίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ