Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. INTERAMERICAN: Εθελοντές πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

INTERAMERICAN: Εθελοντές πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

0
INTERAMERICAN
Διαφήμιση

Εργαζόμενοι της εταιρείας INTERAMERICAN έγιναν «πωλητές για μια ώρα» του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο πλαίσιο της πολύπλευρης, πολυετούς σχέσης που έχει αναπτύξει η εταιρεία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Διογένης» για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην ομάδα συμμετείχαν 10 εργαζόμενοι, που φόρεσαν το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο του πωλητή και πήραν θέση στον σταθμό ΦΙΞ του μετρό, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, προβάλλοντας το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία παρέχει σταθερά πόστο πώλησης του περιοδικού στα γραφεία της κάθε μήνα, από το ξεκίνημα της έκδοσης το 2013, υποστηρίζοντας με την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων της την κοινωνική επανένταξη και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας των περιθωριοποιημένων ατόμων.

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP, www.insp.ngo). Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τα περιοδικά δρόμου, η «σχεδία» δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.), αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές.

Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες: είναι άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι και, γενικότερα, άνθρωποι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες μορφές τους. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (4 ευρώ), το 67,5% (δηλαδή τα 2,70 ευρώ) αφορούν απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Από την πλευρά της INTERAMERICAN οι εθελοντές βίωσαν και φέτος, όπως και πέρυσι, τη μοναδική εμπειρία της πώλησης στον δρόμο για κοινωνικό σκοπό. «Συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεις το βλέμμα και την προσοχή των συνανθρώπων σου, καθώς οι περισσότεροι προσπερνούν βιαστικά» παρατηρεί η Μ. Κατσαρού, εργαζόμενη στην εταιρεία.

Στην ομάδα των εθελοντών της INTERAMERICAN, που έγιναν πωλητές του περιοδικού «σχεδία», συμμετείχαν και οι Ά. Αισώπου, Β. Αισώπου, Ν. Ζορντός, Έ. Τόλη, Α. Σταθακόπουλος, Έ. Άνθη, Ι. Μ. Μοσχίδου, Β. Αραβανή και Χ. Ελευθερίου.

 

 

Διαφήμιση