Αρχική Αφιερώματα Αντέδρασε στην Βία κατά των Γυναικών

Αντέδρασε στην Βία κατά των Γυναικών

0
stop 1131143 960 720
Διαφήμιση

Με το σύνθημα «Δεν είναι μόνη- Δεν είσαι η μόνη» η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων οργανώνει μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ένα φαινόμενο που πλήττει τόσο την ελληνική όσο και την παγκόσμια κοινωνία σήμερα.

Με κυριότερο σκοπό την κοινοποίηση της ύπαρξης τον δομών που υπάρχουν πανελλαδικά για την στήριξη και την προστασία των γυναικών- θύματα έμφυλης βία και την κινητοποίηση περισσότερων ανθρώπων σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, η ΓΓΙΦ πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις, όπως το «ντύσιμο» αστικών λεωφορείων, τοποθέτηση αφισών εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς, τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια κ.α.

Εκστρατεία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Δεν είσαι η μόνη Δεν είσαι μόνη 1

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου µε τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» του Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, υλοποιεί μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με το σύνθημα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ- ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ».

Η εκστρατεία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 και περιλαμβάνει ημερίδες, καλλιτεχνικές δράσεις, φεστιβάλ ταινιών, παραγωγή και διάχυση έντυπου, ηλεκτρονικού και οπτικοακουστικού υλικού (αφίσες, μπροσούρες, φυλλάδια, οδηγούς συμβουλευτικής, ραδιοφωνική και τηλεοπτική καμπάνια, σποτ κλπ), προβολή στα μέσα μαζικής μεταφοράς(«ντύσιμο»λεωφορείων / συρμών, αφίσες στο εσωτερικό συρμών, ενοικιάσεις χώρων για ευαισθητοποίηση, δημιουργία banner, περιπτέρου αράχνης κλπ.),

Κατά το μήνα Νοέμβριο, η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με προβολή για 14 μέρες στο εσωτερικό συρμού του μετρό και για ένα μήνα σε λεωφορεία σε 47 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκστρατεία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Δεν είσαι η μόνη Δεν είσαι μόνη 2

Για τις επόμενες 28 μέρες ένας συρμός του ΗΣΑΠ θα προβάλλει το μήνυμά μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν την έξαρση του φαινομένου και δεν είναι δυνατόν να μην το συσχετίσουμε με την κοινωνικοοικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών η βία των γυναικών αποτελεί μία μάστιγα των σύγχρονων κοινωνιών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 35% των γυναικών έχουν βιώσει σωματική ή/και σεξουαλική, ενδοοικογενειακή βία. Αξιοσημείωτο είναι ότι 1 στις 5 γυναίκες έχουν πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και είναι σημαντικό να δρούμε ενάντια σε τέτοιες μορφές ανθρώπινης καταπίεσης. Ακόμα και αν δεν αφορά κάποιο κοντινό μας πρόσωπο ή κι εμάς τους ίδιους είναι σημαντικό σε περιπτώσεις που γινόμαστε μάρτυρες ενός βίαιου περιστατικού ή υποψιαζόμαστε ότι ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα τέτοια πρόβλημα, εμείς πρέπει να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το 15900 συνιστά 24ώρη τηλεφωνική γραμμή SOS κατά την Βίας σε βάρος των γυναικών και μπορεί ο καθένας να καλέσει ακόμα κι αν δεν αποτελεί θύμα ο ίδιος.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποιεί σπουδαία δράση προκειμένου να γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα στέκεται δίπλα στα θύματα έμφυλης βίας και παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας επιδιώκει να βοηθήσει κάθε ένα από αυτά να υιοθετήσει ένα υγιή τρόπο ζωής μακριά από την βία.

Μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας, δίνεται η δυνατότητα σε οποιοδήποτε να βρει τρόπους προκειμένου να απομακρυνθεί από ένα βίαιο περιβάλλον με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, μέσα από τις δράσεις της, αγωνίζεται καθημερινά για να αναδείξει το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, ώστε να προσφέρει προστασία στα θύματα, ανατρέποντας τα στερεότυπα και τις νοοτροπίες, που τροφοδοτούν και ανέχονται τη βία.

Πληροφορίες: http://womensos.gr/

http://www.isotita.gr/

24ωρη Γραμμή SOS: 15900

image001 (1)

Διαφήμιση