Αρχική Περιβάλλον Γάλλοι και Άγγλοι μαθητές αγωνίζονται για την κλιματική αλλαγή

Γάλλοι και Άγγλοι μαθητές αγωνίζονται για την κλιματική αλλαγή

0
people 2575608 960 720

Το δρόμο προς ένα καλύτερο κόσμο δείχνουν σήμερα οι μαθητές της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς αδιαφορώντας για τις συνέπειες της αποχής τους από τις σχολικές δραστηριότητες, βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν αμεσότερη κινητοποιήση των ηγετών για την κλιματική αλλαγή.

Βρετανοί και Γάλλοι έφηβοι ακολουθούν το παράδειγμα των συνομηλίκων τους στη Σουηδία, την Αυστραλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, που έχουν οργανώσει αντίστοιχες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αποφασισμένοι να δώσουν αυτοί ένα «μάθημα» στις κυβερνήσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Βρετανοί μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους με το σύνθημα YouthStrike4Climate, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οικολογική κρίση ως εκπαιδευτική προτεραιότητα.

Οι Γάλλοι μαθητές από την πλευρά τους ζητούν μετ’ επιτάσεως ετήσια μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 4%, προκειμένου η χώρα να ευθυγραμμιστεί με τους όρους της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα.

Στη Γαλλία μάλιστα, σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκριθούν στο αίτημά τους, οι μαθητές δίνουν ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή και για όσο χρειαστεί έως ότου ληφθεί άμεση δράση.

«Ενώπιον της καταστροφής – διαμηνύουν – αυτό το μάθημα αφορά το μέλλον μας. Συνεπώς, δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας».

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 14/7/20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here