Αρχική Βίντεο Το Φαινόμενο του θερμοκηπίου μια μεγάλη απάτη

Το Φαινόμενο του θερμοκηπίου μια μεγάλη απάτη

5
thermokipiou
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας με παρέμβαση της ΡΑΕ
Επόμενο άρθροΜια απροσδόκητη σχέση ατμοσφαιρικών ρύπων από φυτά και ανθρώπους

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πραγματικά απορώ ποιος σας έδωσε βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και δημοσιεύετε ότι ανοησία υπάρχει στο ελληνικό Internet. Ενημερωθείτε καλύτερα υπάρχουν χιλιάδες εγκυρότερα επιστημονικά sites από όλο τον κόσμο, διαβάστε και λίγο μην παραπλανιέστε και μη δημοσιεύετε οποιαδήποτε συνομωσιολογική του….2011

  • Καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις κ Χρήστου αν κ λίαν απαξιωτικές για το σύνολο του έργου που επιτελεί 5 χρόνια τώρα η σελίδα μας.
   Όπως θα διαπιστώσετε από το πλήθος των θεμάτων που δημοσιεύουμε καθημερινά συμμετέχουμε ενεργά κ στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
   Ωστόσο να σας επισημάνουμε ότι η απόρριψη αιρετικών απόψεων που φέρουν την υπογραφή του αρθρογράφου και άρα την ευθύνη των όσων υποστηρίζει είναι λογοκρισία και να μας επιτρέψετε να τηρούμε πιστά τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

 2. Δεν χρειάζεται να μας πουν οι επιστήμονες οτι αυξάνεται η θερμοκρασία της θάλασσας, μας το λένε τα ψάρια που σταδιακά μετακομμίζουν απο τις θερμές θάλασσες στην μεσόγειο. Ούτε το οτι αυξάνεται η μέση θερμοκρασία γιατί πλέον βλέπουμε βροχές μετά απο έκη μήνες το καλοκαίρι. Μεγάλωσα μέσα σε χιονια κάθε χρόνο ύψους απο 30-120 εκατοστά και σήμερα έχει να πέσει χιόνι εδώ και 25 χρόνια. Μπορεί να τηρείτε την δεοντολογία αλλά και λίγη λογική βλέποντας τα σημάδια γύρω μας δεν βλάπτει. Δεν χρειάζεται να μας τα δείξουν,..έχουμε μάτια και βλέπουμε και εμείς. Αν σημβεί κανένα κακό όπως το να μην απορροφάει η θάλασσα πλέον τόσο διοξίδιο αλλά αυτό να βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και να έχουμε αυξημένο εγκλωβισμό της θερμότητας του ήλιου θα είναι πολύ αργά να γράψετε “συγνώμη..λάθος”. Η θερμοκρασία δεν αυξάνεται τυχαία..είδαμε και πάθαμε να μειώσουμε την τρύπα του όζοντος, μην κάνουμε το λάθος να νομίζουμε οτι ολα είναι τόσο εύκολα αναστρέψιμα.

 3. Μπράβο σε ένα οικολογικό site που αναφέρει και την άλλη άποψη. Καλό είναι να υπάρχει πολυφωνία κι όποιος θέλει να επιλέγει τι θα πιστέψει.
  Προς τον Κο Χρήστου: Γιατί δεν αναφέρετε 10 από τα χιλιάδες έγκυρα επιστημονικά site;
  Ο ακτιβιστής περιβαντολλόγος Κος Moore, συνιδρυτής της Greenpeace και μέλος των κύκλων της από το ’71 (επιτροπή-πρόδρομος της Greenpeace, στης οποίας τον πυρήνα έγινε δεκτός γρήγορα “χάρη στην επιστημονική του κατάρτιση, τη φήμη του και την ικανότητά του να θέτει πρακτικές και μη-ανόητες πληροφορίες στις συζητήσεις”) ως το ’86, Πρόεδρος της οργάνωσης του Καναδά για 9 έτη και Διευθυντής του διεθνούς οργανισμού για 6 έτη (https://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Moore_(consultant)), δεν είναι έγκυρος επειδή είναι “αιρετικός”;
  Τι λέγουν οι άλλες επιστήμες για την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, όπως η Ιστορία βάσει των αναφορών π.χ. του χρόνου συγκομιδής εσοδειών; Αυτό που αναφέρει και το ντοκυμαντέρ, ότι π.χ. περί το 1000 μ.Χ. το κλίμα ήταν θερμό κι έγινε δυνατό το ταξίδι των Βίκινγκ στη Β. Αμερική. Είναι η μόνη επιστήμη που διαψεύδει την θεωρία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης; Όχι! Σε όλες τις γεωλογικές περιόδους, η θερμοκρασία της Γης ήταν κατά 2 οC (+/- 1 oC) υψηλότερη!
  Η “συνομοσιολογική” (προφανώς -όπως αρχίσατε- εννοείτε: ανοησία) “του … 2011”, είναι ντοκυμαντέρ του 2007 κι όχι του 2011, του παγκοσμίως γνωστού Channel 4 που μεταδόθηκε από το πανελληνίως γνωστό ΣΚΑΙ και παρεμπιπτόντως “ανέβηκε” και στο διαδίκτυο.
  Έστω όμως ότι ο άνθρωπος παράγει πολύ CO2 με τις δραστηριότητές του, μεταξύ των οποίων και η κτηνοτροφία. Να σταματήσουμε την παραγωγή CO2, να σταματήσουμε μήπως και την κτηνοτροφία, να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων μήπως για να παράγουμε όσο CO2 παρήγαγαν οι πρώτοι εκείνοι άνθρωποι, ή μήπως -επειδή και τα άγρια ζώα παράγουν CO2- να εξοντώσουμε τα άγρια ζώα κι επειδή κι εμείς από ταξονομικής απόψεως ανήκουμε στο ζωϊκό βασίλειο που όλα του τα μέλη παράγουν CO2, να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς; Αυτά δεν γίνονται!

 4. Συνέχεια: Να μειώσουμε βέβαια τις εκπομπές CO2, για καλό και για κακό, αλλά πολλές θεωρίες δεν άντεξαν στον χρόνο κι αποδείχθηκαν εσφαλμένες… Υπάρχουν πολλές “καθαρές” πηγές ενέργειας, π.χ. από την εμφάνιση του αυτοκινήτου παρουσιάσθηκαν οχήματα κινούμενα με ηλ. ρεύμα από μπαταρία ή από ηλεκτρόλυση νερού, φθηνότερες και καθαρότερες λύσεις, αλλά προκρίθηκαν αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης για να καταναλωθεί το πετρέλαιο!
  Καλή η οικολογία, η σωστή όμως οικολογία, που έχει χαρακτηριστικό τον ορθολογισμό. Διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμάτων κάναμε ακόμη κι ως τον Β΄ΠΠ. Ακόμη και σε πόλεις -σε κάποιες περιπτώσεις- σε αυλές υπήρχε ένα γουρούνι που τα κατανάλωνε, ξύλα από παλιά π.χ. έπιπλα (χωρίς βαφή, εννοείται), καίγονταν στο τζάκι.
  Εγώ άκουγα τους οικολόγους να ομιλούν για ανακύκλωση κι αναρρωτιώμουν γιατί να μην επαναχρησιμοποιούμε ό,τι μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε. Τώρα, κι οι οικολόγοι μιλούν για αυτή τη λύση, διότι δεν ξοδεύεται ενέργεια κ.ά. πόροι για να κατασκευασθεί ένα νέο προϊόν.
  Λάθος των οικολόγων; Η διατάραξη της ισορροπίας του οικοσυστήματος! Είναι δυνατό να το κάνουν αυτό οι οικολόγοι; Είναι! Διότι όταν αφήνουν 2000 οχιές γύρω από ένα χωριό για να καταπολεμήσουν τα ποντίκια, αυτές δεν βρίσκουν τι θα φαν και τρων ό,τι κινείται (σε λογικό για τα μέτρα τους μέγεθος) και μετά πεθαίνουν της πείνας, κυριολεκτικά! Κρίμα για τις οχιές, κρίμα και για τα άλλα χρήσιμα ζωάκια!
  Προς τον Κο Ζαχαρούδη: Τα ψάρια που μετακινούνται μεταξύ Ερυθράς και Μεσογείου (προσοχή: όχι μόνον από τη θερμή Ερυθρά προς την ψυχρότερη Μεσόγειο, αλλά κι αντίθετα), ονομάζονται “Λεσεψιανοί μετανάστες” από το όνομα του Λεσέψ που κατασκεύασε την διώρυγα του Σουέζ! Απλά, υπάρχει το πέρασμα και περνούν. Η ζωή εξαπλώνεται προς αναζήτηση τροφής και χώρου ανάπαυσης.
  Όσον αφορά το παρελθόν Σας παραπέμπω στην αναφορά μου σχετικά με τις άλλες επιστήμες. Βέβαια το CO2 μπορεί να αυξάνει την θερμοκρασία, αλλά η ύπαρξη παγετώνων την μειώνει, λόγω της αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας και λόγω του ότι το λευκό χρώμα δεν απορροφά θερμότητα. Τότε, πώς τελείωσαν οι κατά καιρούς εποχές των παγετώνων; Τί ανέβασε την θερμοκρασία του πλανήτη κι έλιωσαν οι πάγοι; Η παραγωγή CO2 από τον πρωτόγονο άνθρωπο ήταν μικρή.
  Όσον αφορά την εποχή μας, εγώ δεν διαπιστώνω αλλαγές. Δεν ξέρω που μένετε, αλλά εδώ στη Β. Ελλάδα, τις βροχές το καλοκαίρι τις ρίχνει. Και φέτος έριξε αρκετές ως την αρχή του Ιουλίου, αλλά κι αργότερα, αλλά δεν έριξε στην Γερμανία, Γαλλία και πιο πάνω. Και το ’90, είχαμε βροχές στην Ελλάδα και στη Γερμανία εγώ μετρούσα 30 Κελσίου στις 10:00 π.μ. …και τα ηλιοβασιλέματα εκείνη τη χρονιά, ειδυλιακά, πράγμα σπάνιο για τη Γερμανία… Κι όταν πεινούσαν στην Αιθιοπία από την αναβροχιά και τραγουδούσαν οι USA for Africa το “We are the world”, κάτι παραπανίσιες βροχούλες τις είχαμε, αντί να πέσουν στην Αφρική να φάει ο κόσμος, έπεφταν στην Ελλάδα. Πάντως, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κάναμε μπάνιο στη Χαλκιδική ακόμη και το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, τώρα, παρά το ότι είμαι 50 % βαρύτερος και άρα παχύτερος (δηλ. ζεσταίνομαι και περισσότερο), το σκέπτομαι να πάω μετά τις 20 Αυγούστου. Τον χειμώνα, επειδή -από κλιματολογικής απόψεως- μένω στην θερμική νησίδα που ονομάζεται Θεσ/κη, τα χιόνια είναι σπανιότερα και τα κρύα πιο ήπια, αλλά έχει αλλάξει το μικροκλίμα, καθώς η συγκεκριμένη νησίδα έχει διπλάσιους κατοίκους κι έχει αυξηθεί σε μέγεθος. Δεν το έχω συζητήσει, αλλά μάλλον εκτός της πόλεως δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τι έκταση έχει μια πόλη σε σχέση με την συνολική έκταση του νομού; Έστω ότι είναι μεγαλούπολη κι η έκταση είναι μεγάλη, πόσες είναι οι μεγαλουπόλεις στην Ελλάδα, ή σε κάθε χώρα; Οι θερμικές νησίδες αποτελούν μια εξαίρεση. Πάντως στο χωριό του πατέρα μου στην Πελοπόννησο, ακούω πως ανά 30-40 χρόνια χιόνιζε, ανά 30-40 χρόνια χιονίζει. Όσον αφορά τις χειμερινές θερμοκρασίες, επειδή από παιδί παρακολουθώ τις θερμοκρασίες, τους -11 με -9 και τους -7 με -6 Κελσίου που είχαμε πρόπερσι και φέτος, δεν τους είχαμε ποτέ στην πόλη…
  Πενήντα χρόνια που θυμούμαι την παραλία της Θεσ/κης (ανέκαθεν έμενα δίπλα σε αυτήν), η στάθμη της θάλασσας ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις φάσεις της Σελήνης και τον καιρό, στα ίδια επίπεδα πάντα. Άντε να έχει ανεβεί 10-15 πόντους, που δεν νομίζω.
  Σίγουρα πάντως, αν θερμανθεί η θάλασσα, δεν θα ψυχθεί εύκολα, αλλά επειδή το νερό δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας, θα είναι δύσκολο να θερμανθεί.
  Συγνώμη για την έκταση, και για την υπερβολή της τελευταίας παραγράφου της προηγούμενης απάντησης, αλλά ήθελα να καταλήξω και να κάνω πιο “χτυπητό” το συμπέρασμα στην τελευταία σειρά. Ελπίζω να υπήρξε μια δημιουργική παράθεση απόψεων._

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ