Αρχική Επιστήμη Ευ.Λέκκας: Σε υψηλά επίπεδα η αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων

Ευ.Λέκκας: Σε υψηλά επίπεδα η αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων

0
Zakynthos schools02
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ζάκυνθο, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε πως η αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων της χώρας είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Αντιμετωπίζουμε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων της χώρας και της προστασίας των μαθητών με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Διοργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης και ασκήσεις ετοιμότητας σε όλη την επικράτεια με προτεραιότητα τις περιοχές με υψηλή σεισμικότητα. Βελτιώνουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για κάθε σχολείο ξεχωριστά. Διαπιστώνουμε τα υψηλά επίπεδα κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των μαθητών. Κάνουμε πράξη τη διασύνδεση των ΑΕΙ με τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και με την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ.Λέκκας.

Zakynthos schools01

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από κοινού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις και ασκήσεις ετοιμότητας με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των μαθητών σε 15 σχολικά συγκροτήματα στη Ζάκυνθο. Οι δράσεις έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εκτιμηθεί και να βελτιωθεί το επίπεδο αντισεισμικής προστασίας των σχολικών μονάδων.

Διαφήμιση