Αρχική Περιβάλλον Η επέλαση της «Ωκεανίς» σε όλη την Ελλάδα (συνεχής ενημέρωση)

Η επέλαση της «Ωκεανίς» σε όλη την Ελλάδα (συνεχής ενημέρωση)

0
thess
Διαφήμιση

Η «Ωκεανίς», έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία της με την έντονη κακοκαιρία να εντοπίζεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.  Από πολύ νωρίς το πρωί τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία εμφανίστηκαν στην Αττική, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι όπου, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

snow 1

Η κάθοδος της «Ωκεανίς», έχει ξεκινήσει σιγά – σιγά, με το χιόνι να βρίσκεται ήδη στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στην Αγόριανη, το Λιβάδι, το Πολύδροσο, την Αμφίκλεια, τη Λιλαία και τη Βόργιανη. Οι δρόμοι για την ώρα, παραμένουν ανοιχτοί, αν και η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς να κινούνται με αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά.

Κλειστή η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης 

Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οδηγίες της ΓΓΠΠ για τους θυελλώδεις ανέμους

Οδηγίες προστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους δίνει προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Άνω των 140 χλμ την ώρα οι μέγιστες ριπές των ανέμων στο Αιγαίο

Προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, στο Αιγαίο αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές όπου οι μετεωρολογικοί του meteo.gr, καταγράφουν ριπές άνω των 100 km/h.

 

Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα από τις 7:30 περίπου το πρωί κλειστή είναι η Επαρχιακή Οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, καθώς και η Επαρχιακή Οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου ΠυλαίαςΧορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επί ποδός βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της «Ωκεανίδας», που έχει στη διάθεση της περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σάββατο, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα επικρατεί παγετός.

snow 3

Χιονόπτωση σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Αυτή την ώρα πέφτουν και οι πρώτες νιφάδες σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα με τη θερμοκρασία στην πόλη της Κοζάνης να βρίσκεται στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Στα λευκά Σαμοθράκη, Κιλκίς και Λιβαδερό Κοζάνης

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στη Σαμοθράκη, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους –2 βαθμούς. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων, με ένταση 7 μποφόρ.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Κιλκίς, σύμφωνα με το eidisis.gr, που επισημαίνει ότι εκτός από τα χιόνια, στην περιοχή πνέει ισχυρός βόρειος άνεμος.

Προβλήματα στον Έβρο

Χιονοπτώσεις σημειώνονται κατά διαστήματα σε όλους τους δήμους του νομού Έβρου και οι μηχανισμοί των δήμων προχωρούν σε ρίψη αλατιού στα σημεία όπου λόγω του παγετού υπάρχει πρόβλημα ολισθηρότητας. «Το χιόνι δεν ξεπερνά τους λίγους πόντους αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες, –2 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς βοριάδες, έντασης έως και 6 μποφόρ, δημιουργούν ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και ενώ το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με αυξημένη προσοχή. Ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και τα μηχανήματά μας ρίχνουν από νωρίς αλάτι όπου κρίνεται αναγκαίο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Στους -6 ο υδράργυρος στη Φλώρινα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη χιονόπτωση στη δυτική Θεσσαλία 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σημειώνονται χιονοπτώσεις, κατά περιόδους έντονες, σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού, από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, μηχανήματα της Π.Ε. παραμένουν σε ετοιμότητα, είτε επιχειρούν ήδη με μοναδικό σκοπό να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει στα 20 εκατοστά. Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Επέλαση του χιονιά στην Λέσβο

Χιονίζει στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου ενώ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα. Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το lesvospost.com η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα χιονίζει σε Αγιάσο, Σκαλοχώρι, Βατούσα, Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Βαφείο, Αμπελικό αλλά και χαμηλότερα ενώ σε περιοχές που ρίχνει χιονόνερο αναμένεται να το γυρίσει σύντομα σε χιόνι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο.

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Στα λευκά το όρος Αίνος της Κεφαλλονιάς

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται και το όρος Αίνος της Κεφαλλονιάς. Οι μετεωρολόγοι έχουν καταγράψει ριπές ανέμου άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Σημειώνεται πως το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δυο ατόμων που βρίσκονταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου στον Αίνο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Βόρεια, κεντρική Ελλάδα αλλά και Πελοπόννησος, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω της νέας κακοκαιρίας.

snow 4

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων, κατολισθήσεων και καθίζησης του οδοστρώματος, στα εξής σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Επ.Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη.
  • Επ.Ο. Μελισσοχωρίου- Ωραιοκάστρου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Στις ισόπεδες Ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 24ο έως 28 ο χλμ. για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος. Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20 ο έως 30ο χλμ. για όλα τα οχήματα, λόγω συσσώρευσης μεγάλων όγκων χιονιού σε τμήματα του οδοστρώματος.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

  • Ε.Ο. Θερμοπυλών-Άμφισσας στο 50,5ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς Άμφισσα και εκ περιτροπής διεξαγωγή της από το ρεύμα προς Θερμοπύλες. Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  • Επ. Ο. Σπερχειάδας – Περιβολίου, λόγω καθίζησης και κατολισθήσεων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

  • Τ.Κ. Περιστέρας

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

  • Οικισμός Μύλοι Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεσταίνων.
  • Επ.Ο. Κρεσταίνων-Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων.
  • Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου.
  • Επ.Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια.
  • Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από την Τ.Κ. Λαγκαδίων έως την Τ.Κ. Λευκοχωρίου , λόγω κατολισθήσεων και καθίζησης,
  • Ε.Ο. Ανώνυμη δημοτική οδός στη θέση «Σπάρτα» ή «Κάναλος» της Τ.Κ. Πετρίνας του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας , λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Λεωνίδιου – Κοσμά από την 29ο έως 31ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Τ.Κ. Μακρυσίου του Δήμου Μεγαλόπολης και επί της κεντρικής οδού λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Φαλαισίας, στο 17ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Μεγαλόπολης – Ίσαρη, στο 21ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Ανώνυμες Δημοτικές οδούς στην Τ.Κ. Ραψομματίου του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και ρηγμάτων τοίχων,
  • Επ. Ο. Τρίπολης – Καστρίου – Αγίου Πέτρου- Άστρους, από την 28ο έως την 37ο χλμ, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ. Ο. Βούρβουρων – Αγ. Πέτρου από την Τ.Κ. Βούρβουρων Αρκαδίας έως την Τ.Κ. Αγ. Πέτρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος,
  • Επ.Ο. Χαράδρου-Πλατάνου, στο 3 ο χλμ, λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου φερτών υλικών και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Καστάνιτσας – Πλατάνου,
  • Επ.Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό –Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου),
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας , από 50ο χλμ , η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και επισφαλώς και μόνο από το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Τρίπολη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο – 24,1ο χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Ε.Ο. Μεσινού – Αρχ. Φενεού, από το 1 ο χλμ, λόγω καθίζησης γέφυρας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

  • Επ. Ο. Χανίων – Καράνου.
  • Επ. Ο. Φουρνέ-Μεσκλών, Γέφυρα Αλικιανού

snow 5

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στα εξής σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

  • Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου από 20.5ο μέχρι 26.6ο χλμ (χ/Κ Σελίου).
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 91.4ο μέχρι 98.3ο χλμ (όρια Δ.Α. Ημαθίας).

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

  • Επ. Ο. Γουμένισσας-Μ. Λιβαδίων, από το 12ο χλμ.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

  • Επ. Ο. Άρνισσας έως το Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν, από το 17ο χλμ.
  • Τοπικής κοινότητας Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν, από το 7ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού από 50ο χλμ. έως 58ο χλμ. (Κερασιά).
  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου από 44ο χλμ. έως 53ο χλμ. [από δ/ση Βάβδου έως Καμίνι (μεταξύ Αγ. Προδρόμου και Παλαιοκάστρου)].
  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού από 65ο χλμ. έως 95ο χλμ.
  • Παλαιά Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από 76ο χλμ. έως 85ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αγ. Προδρόμου-Σανών.
  • Επ. Ο. από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο.
  • Επ. Ο. Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας.
  • Επ. Ο. Αρναίας-Στανού.
  • Επ. Οδ. Παλαιοχωρίου-Αγ.Νικολάου από 1ο χλμ. έως 15ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 15ο έως 25ο χλμ.
  • Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 15ο έως 30ο χλμ.
  • Σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Επ.Ο. Καλλιθέας –Προυσού, από 12ο (Λαμπίρι) έως το 18ο χλμ (Θέση Αραποκέφαλα).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

  • Τ.Κ. Παλαιοπύργου και Τ.Κ. Λιμνίτσας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Επ.Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας – Βυτίνας (Επαρχιακό – Δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου). · Επ.Ο. Βυτίνας – Αλωνίσταινας

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες 

Την ίδια ώρα, μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες δρομολογιακές γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

snow 6

Ο καιρός την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου

Η κακοκαιρία, κυρίως στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα και στο Αιγαίο, αναμένεται να συνεχιστεί και την Κυριακή.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Εύβοιας καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Κεντρικό Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα, με περισσότερα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία.

 

  • Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από -9 έως 1 βαθμό,
  • στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -6 έως 4 βαθμούς,
  • στα κεντρικά ηπειρωτικά από -2 έως 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 7,
  • στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 7 βαθμούς,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 6,
  • στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 8 βαθμούς,
  • στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -2 έως 3 βαθμούς,
  • στις Σποράδες, στη Χίο και στη Λέσβο από 0 έως 6, στις Κυκλάδες από 2 έως 10 βαθμούς, και
  • στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικοί Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανότατα κατά περιόδους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και στα θαλάσσια τμήματα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγές: ΕΜΥ, ΕΑΑ, Τοπικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Cnn

Σχετικό Άρθρο:

Διαφήμιση