Αρχική Διάστημα Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης

0
Spiral galaxy
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών, στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τους σπειροειδείς γαλαξίες.

Πιο συγκεκριμένα ο Διευθυντής Ερευνών κ. Πάνος Πάτσης, Διευθυντής του ΚΕΑΕΜ, θα μιλήσει για τις «σπείρες των γαλαξιών – εκεί που συναντούμε αστρικά φυτώρια», στην Ανατολική αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Οι έρευνες του κ. Πάτση εντάσσονται στο χώρο της Γαλαξιακής Δυναμικής και της Μορφολογίας των γαλαξιών από θεωρητική και παρατηρησιακή σκοπιά.

Ο κ. Πάτσης εργάστηκε επί σειρά ετών στο European Southern Observatory (ESO) στο Μόναχο, στο πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο της Μασσαλίας, στο ινστιτούτο Max-Planck for Astronomy στη Χαϊδελβέργη καθώς και στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Ινστιτούτο ARI). Έχει εργαστεί ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια του Στρασβούργου και της Μασσαλίας και ως επιστημονικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, στο ινστιτούτο Southwest Research Institute στο Boulder, Colorado, ΗΠΑ, στο ινστιτούτο INAOE, Puebla, Mexico, στο Αστεροσκοπείο της Βιέννης κ.α. Από το 2000 εργάζεται ως ερευνητής στο ΚΕΑΕΜ, το οποίο διευθύνει από το 2009.

 

Πληροφορίες:

  1. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεωνKEAEM 2019
  2. Ακαδημία Αθηνών: Πανεπιστημίου 28
Διαφήμιση