Αρχική Αφιερώματα Δέκα τρόποι να γιορτάσεις εναλλακτικά… τον Άγιο Βαλεντίνο!

Δέκα τρόποι να γιορτάσεις εναλλακτικά… τον Άγιο Βαλεντίνο!

0
heart
Διαφήμιση

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία ακόμα επέτειος που μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας για τους ανθρώπους γύρω μας. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η ημέρα αυτή είναι μία ακόμα καταναλωτική γιορτή, χωρίς πραγματική ουσία.

Συνιστά ωστόσο επιλογή του κάθε ανθρώπου ο τρόπος με τον οποίο επιθυμεί να εκφράσει την αγάπη του. Με λίγη φαντασία και διάθεση, μπορεί ο καθένας να βρει έναν εναλλακτικό, οικολογικό και οικονομικό τρόπο να γιορτάσει αυτή την ημέρα αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Άλλωστε η αγάπη δεν χρειάζεται να εκφράζεται μία συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο. Αντίθετα, πρέπει να την δίνουμε απλόχερα σε όλους όσους νοιαζόμαστε, κι όχι μόνο.

  1. Ένα ρομαντικό δείπνο

dinner

«Ο έρωτας περνάει από το στομάχι» λέει ο σοφός λαός και δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε, μιας και δεν υπάρχει πιο ωραία έκπληξη για το ταίρι σου από ένα ρομαντικό δείπνο από τα χεράκια σου, ιδίως αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου. Δεν χρειάζεται υπερβολική προσπάθεια, ακόμα και κάτι απλό θα εντυπωσιάσει τον/την σύντροφό σου και μόνο για την σκέψη. Άλλωστε είναι προτιμότερο το σπιτικό περιβάλλον από εκείνο ενός εστιατορίου ή μπαρ για να εκφράσετε τον έρωτας σας.

2. Δημιούργησε κάτι

Δεν υπάρχει πιο ακριβό δώρο από εκείνο που θα φτιάξεις εσύ ο ίδιος. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δυστυχώς το να αγοράσεις συνήθως ένα «έτοιμο» εντυπωσιακό δώρο κοστίζει ακριβά και χωρίς λόγο, καθώς η συναισθηματική και η οικονομική αξία ενός αντικειμένου απέχουν πολύ. Μία ζωγραφιά, ένα τραγούδι, μία κατασκευή, ένα δείπνο οτιδήποτε είναι δημιούργημα σου αποκτά αυτόματα διαφορετικό νόημα. Ακόμα και αν είναι μικρό ή όχι τόσο επιτυχημένο θα έχει αξία και μόνο η σκέψη σου.

3. Ζωγράφισε μια καρδιά από κιμωλία

sidewalk heart

Αυτή την ημέρα του χρόνου η θεματικές κάρτες, τα χρωματιστά χαρτόνια και όλα τα συναφή πωλούνται κατά χιλιάδες, δημιουργώντας ακόμα μία πληγή στο περιβάλλον. Αντ’ αυτού μία ρομαντική κίνηση που κάθε κορίτσι έχει φαντασιωθεί είναι μία δημόσια έκφραση αγάπης. Να ξυπνήσει το πρωί και να δει γραμμένο στο πεζοδρόμιό της ένα «Σ΄αγαπώ». Ακόμα καλύτερα μία παραδοσιακή καντάδα, αν ο καιρός δεν βοηθάει να μείνει η κιμωλία στο πεζοδρόμιο.

4. Ένα ρομαντικό Μασάζ

romantic massage

Όσο κοινότυπα κι αν ακούγονται όλα αυτά, δυστυχώς η ρουτίνα της καθημερινότητάς μας περιορίζει την φαντασία και την όρεξη να δείξουμε τα συναισθήματά μας ακόμα και με τους πιο απλούς τρόπους όπως ένα χαλαρωτικό μασάζ. Δεν κοστίζει τίποτα, μονάχα μερικά κεράκια και ένα καλό λάδι σώματος.  Δεν χρειάζεται καν ειδικές δεξιότητες μόνο η όρεξη να φροντίσουμε τον σύντροφό μας είναι αρκετά για να τον εντυπωσιάσουμε και του δείξουμε την αγάπη μας.

5. Αγοράστε ένα χειροποίητο δώρο

heart 700141 960 720

Μπορεί να είναι η γιορτή του έρωτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο. Υπάρχουν πολύ φορείς που πουλώντας χειροποίητα προϊόντα παρέχουν στέγη, τροφή και φροντίδα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται τόσο στην χώρα μας όσο και έξω από αυτή. Ένα μικρό χειροποίητο δώρο λοιπόν από έναν τέτοιο οργανισμό θα δώσει χαρά σε πολύ κόσμο κι όχι μόνο στον/ην σύντροφό σου.

6. Φυτέψτε ένα δέντρο

heart tree

Αρχικά μπορεί να μην φαίνεται σαν την πιο ρομαντική κίνηση, όμως ένα δέντρο μπορεί να αποτελέσει σύμβολο αγάπης. Όπως και η αγάπη σας έτσι και το δέντρο θα αναπτυχθεί, θα ανθίσει και θα αποδώσει καρπούς. Θα είναι το δικό σας δέντρο που θα θυμίζει πάντα τα συναισθήματα που υπάρχουν μεταξύ σας. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά είναι και ένας ακόμα τρόπος αντί να καταστρέφουμε δέντρα για να εκφράσουμε την αγάπη μας να τα φυτεύουμε.

7. Δείξε αγάπη στον κόσμο

donation

Κι επειδή, δυστυχώς, ο έρωτας δεν έχει για όλους τους ανθρώπους ένα πρόσωπο στο οποίο να συγκεντρώνεται, υπάρχουν πάντα τρόποι να μοιράσεις αγάπη ακόμα και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις αλλά έχουν ανάγκη και αυτοί από ένα δείπνο ή ένα πρακτικό δώρο. Η προσφορά σε ένα συσσίτιο, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε την αγάπη να μεταδίδεται από τον καθένα μας σε όλους εκείνους που δεν την βιώνουν συχνά.

8. Υιοθέτησε ένα αδέσποτο

dog & cat

Δεν είναι μόνο άνθρωποι που χρειάζονται αγάπη! Υιοθετώντας ένα ζωάκι, είναι ένας φανταστικός τρόπος να εκφράσεις την αγάπη σου και να λάβεις ακόμα περισσότερη αγάπη! Αν ωστόσο υιοθετήσετε ένα ζωάκι ως δώρο, βεβαιωθείτε ότι ο παραλήπτης θα θέλει πραγματικά το κατοικίδιο. Tο δώρο ενός διασωθέντος ζώου επεκτείνει την αγάπη σε όλο τον κόσμο!

9. Κάντε μια περιβαλλοντική δωρεά

heart 1192662 960 720 (1)

Δεν είναι όλοι αρκετά τυχεροί ώστε να μπορούν να αγοράσουν δώρα ή να έχουν πολυδάπανες νύχτες έξω για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και αν δεν σώσουμε τον πλανήτη, κανένας από εμάς δεν θα έχει αυτή την επιλογή ούτως ή άλλως! Αντί να ανταλλάσσετε δώρα ή να απολαύσετε δαπανηρές νύχτες από αυτήν την ημέρα, ανταλλάξτε δωρεές ο ένας στο όνομα του άλλου. Επιλέξτε διεθνής περιβαλλοντικές οργανώσεις και βοηθήστε το σκοπό τους, μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης για τον πλανήτη μας!

10. Ένα απλό «Σ’ αγαπώ»

i love you

Η αγάπη και ο έρωτας δεν χρειάζονται ηρωικές πράξης και υπερβολικά δώρα. Ένα κοινό «Σ’ αγαπώ», είναι αρκετό για να εξηγήσεις στον άνθρωπό σου πως αισθάνεσαι γι’ αυτόν. Είναι βέβαια σημαντικό αυτό το «Σ’ αγαπώ» να έχει αντίκρισμα και στις πράξεις της καθημερινότητάς σου και κυρίως να μην περιμένεις τις 14 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο για να το πεις ή να το δείξεις.

 

Επιμέλεια: Μ. Μάργαρη

Πηγή: postconsumers.com

Διαφήμιση