Αρχική Ειδήσεις 7 κορυφές, 2 γυναίκες, 1 όραμα: Το ελληνικό όνειρο

7 κορυφές, 2 γυναίκες, 1 όραμα: Το ελληνικό όνειρο

0
Χριστίνα Φλαμπούρη Βανέσα Αρχοντίδου
Διαφήμιση

Έχοντας κατακτήσει 5 από τις 7 κορυφές του κόσμου στην Αφρική, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ωκεανία, η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, είναι έτοιμες να επιχειρήσουν την άνοιξη την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ασίας και του κόσμου, το Έβερεστ!

Η ομάδα 7 Summits είναι η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα …ασυνήθιστο όνειρο. Έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις πέντε πρώτες κορυφές, κι όπως ανακοίνωσαν σήμερα, (12/2), σε συνέντευξη Τύπου στο Anglais Athens, ξεκινούν για την έκτη τον Απρίλιο του 2019, το Έβερεστ!

Δύο καθημερινές γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα 7 Summits και να ταξιδέψουν την Ελλάδα στις 7 ηπείρους.

Φαίνεται απίστευτο; Ήδη έχουν φτάσει κοντά στο όνειρό τους: έχουν κατακτήσει το Kilimanjaro στην Αφρική, το Aconcagua στην Αργεντινή για τη Νότια Αμερική, το Elbrus στη Ρωσία για την Ευρώπη, το Denali/McKinley στην Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική και το Carstensz Pyramid στην Ινδονησία για την Ωκεανία.

7 Summits photo 1
Από αριστερά η κα Βανέσα Αρχοντίδου και η κα Χριστίνα Φλαμπούρη.

Με τις τελευταίες τους επιτυχίες έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν το πόδι τους στην κορυφή Denali/McKinley στην Αλάσκα και στο Carstensz Pyramid στην Ωκεανία και συνεχίζουν με αμείωτη ενέργεια και δύναμη προς την κατάκτηση των επόμενων κορυφών. Μέσα από το project “A Woman Can Be” θέλουν να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες.

Η Βανέσα Αρχοντίδου, χαρακτηριστικά δήλωσε «Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο!».

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή στιγμιότυπα και αφηγήσεις από όλα τα ταξίδια και τις κορυφές που έχουν ήδη κατακτήσει, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση του ονείρου τους.

«Κάθε ανάβαση δεν αποτελούσε απλώς μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά δυνάμωνε τη θέληση μας να συνεχίσουμε το κυνήγι του τολμηρού, γυναικείου, ορειβατικού και πάνω απ’ όλα ελληνικού στόχου!», τόνισε η Χριστίνα Φλαμπούρη.

Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν δεν ήταν αρωγοί ή  «ήρωες» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν, τις μεγάλες εταιρείες χορηγούς που στέκονται πλάι τους βοηθώντας στη κατάκτηση του ονείρου.

Η συλλογική δουλειά, η αλληλεγγύη για την πραγματοποίηση σκοπών και ιδεών που συντελούν στην υλοποίηση σπουδαίων επιτευγμάτων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το όραμα της ομάδας 7 Summits.

«Στην Cardlink οι αξίες μας και ειδικά το να επανακαθορίζουμε τα όρια, να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, να σχεδιάζουμε το επόμενο τολμηρό βήμα και να δημιουργούμε νέες εμπειρίες, γίνονται πράξη μέσα από τη στήριξη του 7 Summits Project: The Hellenic Dream.  Η Βανέσα και η Χριστίνα μας εμπνέουν να κατακτήσουμε τη δική μας «κορυφή». Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα!», τόνισε η Χάρις Μαρκάκη, Marketing Manager της Cardlink.

7 Summits photo 2
Η ομάδα 7 Summits με τους εκπροσώπους των χορηγών εταιρειών.

«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βρισκόμαστε δίπλα στη Βανέσα και τη Χριστίνα, σε ένα τόσο όμορφο και, ταυτόχρονα, τολμηρό εγχείρημα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που ανεβάζουν την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για δύο Ελληνίδες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο! Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί, με πάθος και πείσμα, να αγγίξει την κορυφή και να επιτύχει ακόμα και τον υψηλότερο στόχο. Έτσι, όλοι εμείς στην Edenred δεν μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μία τόσο αξιόλογη προσπάθεια. Με την κάρτα Spendeo να είναι ο Expense Partner της αποστολής, θα είμαστε δίπλα στη Βανέσα και τη Χριστίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του ταξιδιού τους, καλύπτοντας τις ανάγκες της αποστολής, διευκολύνοντας οποιαδήποτε συναλλαγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης Spendeo η ομάδα θα έχει 24/7 έλεγχο των εξόδων της αλλά και του διαθέσιμου budget για την ολοκλήρωση του project. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας και ανυπομονούμε να δούμε τη Βανέσα και τη Χριστίνα στην “κορυφή του κόσμου”!», σημείωσε ο Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της EDENRED.

H Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG δήλωσε σχετικά, «Είναι βαθιά καταγεγραμμένο στο DNA της KPMG να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και δίνουμε μεγάλη αξία στην μοναδικότητα του καθενός. Είναι σαφές πως στην KPMG δεν κάνουμε διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε αποκλειστικά στον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Και αυτό το κάνουμε πράξη, χρόνια τώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως είμαστε η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες, ενώ σήμερα το 53% των εργαζομένων μας είναι γυναίκες. Για μας το “A Woman Can Be’’ και το project ‘’7 Summits: The Hellenic Dream’’ πρεσβεύουν την προσήλωση, την επιμονή και επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η σκληρή δουλειά και η ομαδικότητα είναι τα εφόδια τα οποία σε βοηθούν να κατακτήσεις την κορυφή. Αυτές είναι επίσης αξίες που αφουγκραζόμαστε και αποτελούν μέρος της KPMG κουλτούρας μας. Και εκ μέρους της εταιρείας είμαστε χαρούμενοι που βοηθάμε αυτήν την περίφημη ομάδα να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του κόσμου».

Η δράση “A woman can be” φιλοδοξεί να «ταράξει» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται, να σπάει τους κανόνες και να παραμένει κοινωνικά αποδεκτή.

«Το όραμα της Βανέσας & της Χριστίνας για την κορυφή μας συγκινεί πολύ! Η πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν το “a woman can be”, μία αφετηρία εκπλήρωσης ονείρων για όλες τις γυναίκες, μας εμπνέει! Επιθυμία μας είναι, η Vichy να τις συνοδεύσει σε αυτό το υπέροχο ταξίδι και να τις διευκολύνει στην πορεία τους. Στις προκλητικές συνθήκες που θα βιώσουν, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι περισσότερο από απαραίτητες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών επιθέσεων. Στόχος μας η πρόληψη αλλά και η ανακούφιση της επιδερμίδας τους. Η δύναμη της φύσης εμπνέει τη Βανέσα και τη Χριστίνα. Η δύναμη της φύσης είναι στην καρδιά των προϊόντων Vichy, #awomancanbevichy» υπογράμμισε η Mαργαρίτα Βενάρδου, Marketing Manager  της Vichy.

7 Summits photo 3
Από αριστερά η κα Χάρις Μαρκάκη, Marketing Manager της Cardlink, η κα Mαργαρίτα Βενάρδου, Marketing Manager της Vichy, η ομάδα 7 Summits (η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσα Αρχοντίδου), η κα Σιάνα Κυριάκου, Partner & COO της KPMG και ο κος Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της EDENRED.

Ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, επεσήμανε: «Η δημιουργία και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που θέτουν νέα standards στη βιομηχανία και στην εμπειρία των καταναλωτών, είναι καθημερινή επιδίωξη της Samsung.  Όπως η Βανέσα και η Χριστίνα στοχεύουν στην κατάκτηση της Κορυφής των Κορυφών, με την ανάβαση του Όρους Έβερεστ στα 8.848 μέτρα, έτσι κι εμείς δεν εφησυχάζουμε ποτέ, παρά συνεχίζουμε να καινοτομούμε στοχεύοντας στην κορυφή και προσφέροντας ευφυείς λύσεις που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Έμπρακτη απόδειξη, η μοναδική Samsung QLED 8K, η τηλεόραση με την συναρπαστική ανάλυση 8Κ και τα 33 εκατομμύρια pixels, που επιτρέπει στους θεατές να μην παρακολουθούν απλώς τη σκηνή, αλλά να γίνουν μέρος της, απολαμβάνοντας κάθε λεπτομέρεια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζουμε το 7 Summits project και παρακολουθούμε περήφανα το συναρπαστικό και γενναίο εγχείρημα της Χριστίνας και της Βανέσας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!»

«Σκοπός μας είναι να ωθήσουμε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες και να προβάλλουμε την Ελλάδα!» επεσήμαναν η Βανέσα και η Χριστίνα. Σημαντικοί υποστηρικτές στη κατάκτηση του ονείρου του 7 Summits είναι και οι εταιρείες The North face και Aktina Travel Group.

Σχετικά με την ομάδα 7 Summits: The Hellenic Dream

Βανέσα Αρχοντίδου

  • Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ.
  • Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναικείας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα).

7 Summits photo 4

Χριστίνα Φλαμπούρη

  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής.
  • Από τότε έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις και στην Μαλαισία. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με την Βανέσα έχει ανέβει το όρος Aconcagua (6962μ, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5642m, Ρωσία), το όρος McKinley/Denali (6190m, Αλάσκα) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης αναγνωρισμένη από την  ΕΟOΑ.

 

Διαφήμιση