Αρχική Καταστροφές Θανάτωσαν άγρια άλογα στο Αγρίνιο

Θανάτωσαν άγρια άλογα στο Αγρίνιο

0
agria aloga Petala
Διαφήμιση

Τρία από τα άγρια ελεύθερα άλογα που ζουν στον υπό προστασία χώρο του Πεταλά στην ευρύτερη περιοχή του Στρατού στο Αγρίνιο, βρέθηκαν νεκρά από κυνηγετικό όπλο σε αγροτικό δρόμο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Διερχόμενος κάτοικος της περιοχής από αγροτικό δρόμο, είδε αρχικά δύο άλογα νεκρά και μισοφαγωμένα από άλλα ζώα, ενώ στα 500 μέτρα πιο κάτω εντόπισε και ένα τρίτο άλογο, επίσης νεκρό.

Το ένα εκ των τριών αλόγων έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και κτηνίατρος για να τα εξετάσει και να διαπιστωθεί η ακριβή αιτία θανάτου τους.

Το είδος αυτών των αλόγων είναι προστατευόμενο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στην αγέλη αγρίων αλόγων του Πεταλά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ανέλαβαν την προανάκριση προσπαθούν να εντοπίσουν τον(ή τους) απάνθρωπο δράστη και ήδη σχημάτισαν δικογραφία για ζωοκτονία και για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος αγνώστων.

Τα άγρια άλογα του Πεταλά

Τα άλογα του Πεταλά ανήκουν στη φυλή της Πίνδου, γνωστή από την αρχαιότητα για την ανθεκτικότητά της στις κακουχίες. Συγκριτικά με άλλες μεγαλόσωμες φυλές, τα άλογα της Πίνδου είναι πιο κοντά, όμως είναι προσαρμοσμένα στο κακοτράχαλο τοπίο και γι’ αυτόν το λόγο διάλεξε αυτά τα άλογα για το ιππικό του ο Μέγας Αλέξανδρος, προκειμένου να ταξιδέψει στα βάθη της Ασίας.

Τα άγρια άλογα του Πεταλά δεν μετρήθηκαν ποτέ, όμως – κατά την διασταυρωμένη εκτίμηση ντόπιων βοσκών – φαίνεται ότι υπερβαίνουν τα χίλια συνολικά. Αν ισχύει, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης.

Πηγή: agrinionews

Διαφήμιση