Αρχική Ειδήσεις Συστάσεις για προσεκτική οδήγηση από την Εγνατία Οδός ΑΕ

Συστάσεις για προσεκτική οδήγηση από την Εγνατία Οδός ΑΕ

0
snow 3059988 960 720
Διαφήμιση

Η Εγνατία οδός ΑΕ δίνει οδηγίες  στους οδηγούς οχημάτων που θα ταξιδέψουν στους δρόμους τις επόμενες μέρες, προκειμένου να μην δημιουργηθούν έντονα προβλήματα λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σημαντική είναι η ενημέρωση των οδηγών πριν από κάποια διαδρομή για την εξέλιξη του καιρού αλλά και για τυχόν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο.  Επιπλέον οι οδηγοί θα πρέπει να πραγματοποιούν έλεγχο του οχήματος πριν από ένα ταξίδι (καύσιμα, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.), να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες και κυρίως αντιολισθητικές αλυσίδες, για τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν την χρήση τους.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους, οι οδηγοί θα πρέπει, σύμφωνα με την Εγνατία Οδό ΑΕ:

  • Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.
  • Να έχουν αναμμένα τα “μεσαία” φώτα του οχήματός τους.
  • Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων, για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
  • Να τηρούν και παρακολουθούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.
  • Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.
  • Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Ειδικά για τους οδηγούς των φορτηγών οχημάτων, η Εγνατία Οδός ΑΕ τους παρακαλεί να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων ή ισχυρών ανέμων.

Επίσης, οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here