Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Σταύρος Νιάρχος: 3ος χρόνος υποτροφιών

Σταύρος Νιάρχος: 3ος χρόνος υποτροφιών

0
Υποτροφίες
Διαφήμιση

Ένα ακόμα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προαγωγή της δημοσιογραφίας και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, αλλά και παλαιότερων επαγγελματιών, στο χώρο της ενημέρωσης που αποτελεί έναν από τους «πυλώνες της Δημοκρατίας», συνεχίζει να στηρίζει το Ίδρυμα Νιάρχος, συμβάλλοντας αποφασιστικά με δωρεές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσίασε το Πρόγραμμα Υποτροφιών για δημοσιογράφους από την Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στις ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους της ενημέρωσης να αναβαθμίσουν την ποιότητα του έργου που προσφέρουν στην ενημέρωση των πολιτών.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος του ΙΣΝ, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, ενώ υπότροφοι του Προγράμματος μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια του ΙΣΝ για ενίσχυση της δημοσιογραφίας, αναγνωρίζοντας ότι, η αντικειμενική δημοσιογραφία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία μίας δημοκρατικής κοινωνίας και απευθύνεται σε νέους αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα.

Οι υποτροφίες αφορούν τα παρακάτω προγράμματα της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia: Εργαστήρι Παραγωγής Βίντεο, Πρόγραμμα Ερευνητικής Δημοσιογραφίας και Πρόγραμμα Κωδικοποίησης & Ανάλυσης Δεδομένων [Lede].

Να σημειωθεί ότι οι υποτροφίες του ΙΣΝ είναι πλήρεις και καλύπτουν το κόστος διδάκτρων, καθώς και τα έξοδα μετάβασης στις ΗΠΑ, τοπικών μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου 2019.

Το ΙΣΝ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο και υπεύθυνο είναι το Πανεπιστήμιο Columbia.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης, δείτε εδώ.

Για ερωτήσεις αναφορικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia στείλτε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Columbia@SNF.org

Διαφήμιση