Αρχική Ειδήσεις Απεβίωσε η γιαγιά σύμβολο

Απεβίωσε η γιαγιά σύμβολο

0
880x495 315575
Διαφήμιση

Μια εκ των τριών Ελληνίδων γιαγιάδων που αποτέλεσαν το σύμβολο της Λέσβου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά που προσφέρουν οι Έλληνες στους μετανάστες και είχε κάνει το γύρο του κόσμου τον Οκτώβριο του 2015, απεβίωσε.

Πρόκειται για την κυρία Μαρίτσα (στο κέντρο), η μια από τις τρεις γιαγιάδες που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Η φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη από την Σκάλα Συκαμιάς δείχνει τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Σύντομα έκανε το γύρο του Διαδικτύου, φιλοξενήθηκε σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ η κυβέρνηση την χρησιμοποίησε για να προβάλει το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνει η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Για το περιστατικό  και τη φωτογραφία όπως το αφηγήθηκε η Μαρίτσα:

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα»

Η κηδεία της θα γίνει αντίο στη Σκάλα Σκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες  της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Πηγή: lesvosnews

Φωτογραφία: lesvosnews

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here