Αρχική Πολιτισμός Το πρώτο «Μουσείο Βουνού» (video)

Το πρώτο «Μουσείο Βουνού» (video)

0
mouseio vounou
Διαφήμιση

To πρώτο «Μουσείο Βουνού» στο Καρπενήσι, έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλον τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι στις χιονοδρομίες, στην ορειβασία, την αναρρίχηση, την πεζοπορία, όπως και σε άλλες δραστηριότητες που γίνονται στο βουνό.

Το συγκεκριμένο Μουσείο είναι αφιερωμένο σε όλες τις δραστηριότητες του βουνού και στους λάτρεις των ορεινών προορισμών και δημιουργήθηκε αποκλειστικά από δωρεές ορειβατών, χιονοδρόμων και αθλητών που έχουν διακριθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στις δραστηριότητες Βουνού.

mouseio 4

Εσωτερικά του Μουσείου

Στο ισόγειο του Μουσείου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει σημαντικά αντικείμενα όπως από την πρώτη Ελληνική Αποστολή που κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου καθώς και αναφορές σε δράσεις και στον τρόπο διαβίωσης στο βουνό αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

mouseio 5

Στον πρώτο όροφο υπάρχει η δυνατότητα προβολής ταινιών και ντοκιμαντέρ καθώς και η δυνατότητα ανάγνωσης.

mouseio 3

Το εκθεσιακό υλικό περιλαμβάνει ξύλινα σκι δρόμου χωρίς τις δέστρες πριν ακόμα τη δεκαετία του ’80, αναρριχητικά καρφιά βράχου από το 1950, φωτογραφικό υλικό, όπως και τεύχη του περιοδικού «Το βουνό» από το 1934.

mouseio 2

Διαφήμιση