Αρχική Επιλεγμένα Αύριο 6 Ιανουαρίου η πρώτη μερική έκλειψη Ήλιου

Αύριο 6 Ιανουαρίου η πρώτη μερική έκλειψη Ήλιου

0
ekleipsi

Η πρώτη μερική έκλειψη Ήλιου για το 2019 θα πραγματοποιηθεί αύριο 6 Ιανουαρίου, όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας.

Η μερική έκλειψη* θα αρχίσει κοντά στο Πεκίνο και θα είναι ορατή από τμήματα της Ανατολικής Ασίας (Σιβηρία, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.) και του βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Η καλύτερη παρατήρηση θα γίνει από τη βορειοανατολική Ρωσία, όπου ο δίσκος του Ήλιου θα φαίνεται καλυμμένος κατά σχεδόν τα δύο τρίτα (62%).

ekleispi 2

Στη διάρκεια του 2019 θα υπάρξουν συνολικά πέντε εκλείψεις, τρεις ηλιακές και δύο σεληνιακές. Θα ακολουθήσει μια ολική έκλειψη Ηλίου στις 2 Ιουλίου, που θα είναι ορατή σχεδόν μόνο από τη Νότια Αμερική και το Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και μια ακόμη στις 26 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη πάνω από την Ασία και την Αυστραλία, αλλά και ως δακτυλιοειδής πάνω από τη Σ. Αραβία, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

ekleipsi 2

 

*Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική ή ολική.

 

Πηγή και Φωτογραφίες: Reuters

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here