Αρχική Ανακύκλωση Ο δήμος που φέρνει την ανακύκλωση στα σχολεία

Ο δήμος που φέρνει την ανακύκλωση στα σχολεία

0
ανακύκλωση
Διαφήμιση

Πρόγραμμα ενίσχυσης της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση ειδικών κάδων (κίτρινων, μπλε, κόκκινων) στα σχολεία και την εκμάθηση των μαθητών στη νέα κουλτούρα και νοοτροπία της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, υλοποιεί ο δήμος Δραπετσώνας -Κερατσινίου.

Σύμφωνα με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σκοπός του προγράμματος, είναι μέσα από τη συνεργασία και τη βιωματική εκπαίδευση να υπάρχει ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

«Ένα σχολείο που θα παρακολουθεί τις περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής και του πλανήτη, ενώ παράλληλα θα αξιοποιεί τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Σκοπός, επίσης, του προγράμματος είναι να ετοιμάσει τους αυριανούς περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες».

«Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και τη συμπόρευσή τους σε μια συλλογική προσπάθεια για το περιβάλλον και το αύριο του τόπου μας, η δημοτική αρχή ενθαρρύνει και με αυτή τη δράση τη συνολική προσπάθεια για μία πόλη καθαρή», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, σε δήλωσή του, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας από το 2014 έως σήμερα έχει τετραπλασιάσει το ποσοστό των αποβλήτων που ανακυκλώνει. «Στόχος μας είναι μέσα στο 2019 το ποσοστό αυτό να φτάσει το 20%. Στην προσπάθεια αυτή ξεκινάμε την εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην πηγή, με την εγκατάσταση μπλε, κίτρινων και κόκκινων κάδων στα σχολεία του Δήμου. Η συμμετοχή του καθένα ξεχωριστά και ιδιαίτερα των παιδιών, έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον του πλανήτη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρατείνεται ξανά ο διαγωνισμός των λιγνιτικών μονάδων
Επόμενο άρθροΕυέλικτα Microrobots διοχετεύουν φάρμακα στο σώμα (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ