Αρχική Περιβάλλον Νέα Ζηλανδία: Απομακρύνεται ο στόχος φύτευσης 1 δις δέντρων μέχρι το 2028

Νέα Ζηλανδία: Απομακρύνεται ο στόχος φύτευσης 1 δις δέντρων μέχρι το 2028

0
Pinus radiata
Διαφήμιση

Ο στόχος της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, για τη φύτευση ενός δισεκατομμυρίου δέντρων μέχρι το 2028, φαίνεται πως απομακρύνεται, εξαιτίας της χαμηλής αμοιβής που δίνεται στους εργάτες.

Η ημερήσια αμοιβή ύψους έως και 350 ευρώ δεν αρκεί για να προσελκύσει τον απαραίτητο αριθμό εργατών, με την κυβέρνηση τώρα να αναζητεί εποχικούς εργαζόμενους από τα γειτονικά νησιά του Ειρηνικού.

Τα φυτώρια δασικών εκτάσεων έχουν διπλασιάσει τις φυτεύσεις σε 100 εκατομμύρια δέντρα ετησίως μετά την εφαρμογή των κυβερνητικών κινήτρων, αλλά η εξεύρεση προσωπικού είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο τους.

Τα κυβερνητικά μέτρα οδήγησαν στην επαναφύτευση τεράστιων εκτάσεων που είχαν υλοτομηθεί στο παρελθόν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση προ πενταετίας, όταν οι πιστώσεις άνθρακα ήταν ιδιαίτερα χαμηλές και ήταν πιο συμφέρουσα η γεωργία από ό,τι η δασοκομία.

Το πεύκο του είδους Pinus radiata παραμένει το κυρίαρχο είδος στις δενδροφυτεύσεις, αποτελώντας περίπου το 90% των νέων δέντρων, καθώς πρόκειται για ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο με καλή πυκνότητα και χαρακτηριστικά ξύλου. Ο ευκάλυπτος και το έλατο του Ντάγκλας (γνωστό και ως ψευδοτσούγκα) επίσης καλλιεργούνται, με τη ζήτηση να αυξάνεται για ερυθρελάτη.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση