Αρχική Περιβάλλον Νέα ισχυρά φαινόμενα από αύριο Τρίτη

Νέα ισχυρά φαινόμενα από αύριο Τρίτη

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ), για αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδος στα νότια.

Ο σημερινός καιρός (28/01)

Για σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Τοπικές βροχές θα πέσουν αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά, τη Δυτική Κρήτη και το Ιόνιο, και από το μεσημέρι και στο Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από το μεσημέρι οι βροχές στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν, και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 2 έως 12, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 3 έως 14, στα νότια ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 16, και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και από το μεσημέρι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι από το μεσημέρι και απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Σχετικό Άρθρο:

 

Διαφήμιση