Αρχική Περιβάλλον Κάνοντας σέρφινγκ με δελφίνια (video)

Κάνοντας σέρφινγκ με δελφίνια (video)

0
dolfins
Διαφήμιση

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, δείχνει πόσο όμορφη είναι η φύση και πόσο εκπληκτικά πλάσματα είναι τα δελφίνια.

Στο βίντεο που ανάρτησε ο Matteo Galli, σέρφερ από την Τοσκάνη της Ιταλίας, φαίνονται τα δελφίνια να τον συνοδεύουν κατά τη διάρκεια που ο ίδιος επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ σε παραλία της Καλιφόρνια.

https://twitter.com/Dr_MatteoGalli/status/1087253549673783297

 

Πρέπει να προστατευτούν 

Ένας ακόμα λόγος να προστατέψουμε αυτό το υπέροχο πλάσμα, που εξαιτίας των ανθρώπων κινδυνεύει με αφανισμό.

Πολλά δελφίνια σκοτώνονται από αλιευτικά με δίχτυα, ειδικά όσα χρησιμοποιούν αφρόδιχτα. Άλλα χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία σε πάρκα, σε τσίρκα και ενυδρεία, όπως επίσης και στις έρευνες πολλών ναυτικών ερευνητικών ινστιτούτων.

Άλλες αιτίας εξαφάνισής τους είναι η πετρελαϊκή ρύπανση, η μόλυνση από τη συσσώρευση τεχνητών χημικών ενώσεων στους ιστούς τους, η κλιματική αλλαγή, η ηχορύπανση, η παρενόχληση από σκάφη αναψυχής, οι στρατιωτικές ασκήσεις, κλπ., απειλούν όλα τα είδη δελφινιών αλλά και τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ιδρυθεί οργανώσεις για την προστασία των δελφινιών και έως ένα βαθμό έχουν τεθεί περιορισμοί στη χρήση αφρόδιχτων. Η μόλυνση των θαλασσών και των υδάτων, επίσης, έχει θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη δελφινιών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Δελφίνι του ποταμού Γιανγκτσέ, που έχει κηρυχθεί ουσιαστικά εξαφανισμένο από το 2006 (πιστεύεται ότι επιβιώνουν ένα ή δυο δελφίνια).

Πηγές: California News, ABC, Surfing News, WWF, 

Διαφήμιση