Αρχική Ειδήσεις Ημερίδα για τα ορυκτά από τον ΣΜΕ στο Μουσείο Γουλανδρή

Ημερίδα για τα ορυκτά από τον ΣΜΕ στο Μουσείο Γουλανδρή

0
orukta
Διαφήμιση

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, διοργανώνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Μουσείο Γουλανδρή, ημερίδα με θέμα: «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα».

Στην ημερίδα δεν θα πραγματοποιηθεί η τυπική, κλασική, αυστηρή δομή ομιλιών-εισηγήσεων, αλλά η προβολή εκπαιδευτικού σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού και μιας μασκότ-δρώμενου, που θα προσωποποιεί τα ορυκτά και θα αλληλεπιδρά με τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια θα υπάρχει ένα ειδικός του αντικειμένου – μεταλλειολόγος, ο οποίος θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση/απορία προκύψει από το κοινό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ενεργού διαλόγου με τα παιδιά.

Το θέμα της ημερίδας θα περιέχει διάφορες πτυχές της εξορυκτικής δραστηριότητας από την ιστορική πορεία της αξιοποίησης των ΟΠΥ και της αναγκαιότητάς τους στην καθημερινή ζωή μέχρι σύγχρονες τεχνολογίες, ρομποτική, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία περιβάλλοντος και λειτουργία στο μέλλον.

Πριν την ημερίδα και μετά τη λήξη της θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των παιδιών στη συνδεδεμένη Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος», όπου θα υπάρξει η δυνατότητα οι μαθητές να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους σε σχέση με τους ορυκτούς πόρους.

Διαφήμιση