Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Εντυπωσιακή αύξηση ΑΕΠ στην Ινδία

Εντυπωσιακή αύξηση ΑΕΠ στην Ινδία

0
India
Διαφήμιση

Το 2018 η Ινδία προσέθεσε συνολικό δυναμικό παραγωγής ισχύος ύψους 17,6 γιγαβάτ, με το 74% αυτής της παραγωγικής ικανότητας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και κυρίως την ηλιακή.

Από τα 17 γιγαβάτ που προστέθηκαν πέρυσι, τα 4,1 προέρχονται από τεχνολογίες βασιζόμενες σε ορυκτά καύσιμα (διάφορες μορφές άνθρακα και φυσικού αερίου), περίπου 435 μεγαβάτ από μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα και 13,1 γιγαβάτ από τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας. Πέρυσι ολοκληρώθηκαν ηλιακά έργα με συνολική ισχύ 8,9 γιγαβάτ και αιολικά έργα 2,2 γιγαβάτ.

Η ηλιακή ενέργεια είχε ένα εντυπωσιακό μερίδιο ύψους περίπου 50% στο συνολικό παραγωγικό δυναμικό που προστέθηκε, ενώ η αιολική ενέργεια είχε μερίδιο 12%. Η νέα προστιθέμενη δυναμικότητα στον τομέα των ορυκτών καυσίμων έφτασε το 24%, υψηλότερο από το 21% που καταγράφηκε το 2017.

Η απότομη άνοδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέρυσι αντανακλάται στο μερίδιο της παραγωγής χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη συνολική παραγωγή ενέργειας. Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γενική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών, με 9% για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2018, και τα δεδομένα για τον Δεκέμβριο να εκκρεμούν ακόμα.

Το τρίτο τρίμηνο του 2018 σημείωσε ρεκόρ μεριδίου ανανεώσιμης ενέργειας στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με 11,9%, με αιολική ενέργεια να είναι στο 8,2%.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση