Αρχική Περιβάλλον Ένα εκατομμύριο τόνους χιονιού «δέχτηκαν» τα Καλάβρυτα

Ένα εκατομμύριο τόνους χιονιού «δέχτηκαν» τα Καλάβρυτα

0
stuga 1
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, η χιονοστιβάδα που «χτύπησε» τον αναβατήρα «Στύγα», είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περίπου 450 μ.

stuga 2

Η ποσότητα χιονιού που «έφυγε» από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Ως εκ τούτου ο αναβατήρας θα μείνει εκτός λειτουργίας για τους επόμενους δύο, τουλάχιστον, μήνες. Οι υπόλοιπες υποδομές, θα λειτουργήσουν εκ νέου τις επόμενες μέρες.

stuga 3

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ.

Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού.

Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα.

Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερών. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση».

Σχετικά Άρθρα:

Πηγή: Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here