Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Διακρίσεις στην Schneider Electric για την ισότητα των φύλων

Διακρίσεις στην Schneider Electric για την ισότητα των φύλων

0
Schneider Electric
Διαφήμιση

Δύο σημαντικές διακρίσεις για τη δέσμευση και την πρόοδό της ως προς την ισότητα των φύλων και την ένταξής τους σε όλο τον Όμιλο, έλαβε η Schneider Electric, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης ως προς την προώθηση των πολιτικών για τον μη αποκλεισμό και της ισότιμης αμοιβής.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βραβεύθηκε ως μία από τις 230 εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) για το 2019, και για πρώτη φορά έλαβε το βραβείο 2019 Catalyst Award που αναδεικνύει τις εταιρείες για τις προοδευτικές πρωτοβουλίες τους που συμβάλλουν στη δημιουργία ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να εξελιχθούν.

«Η δέσμευση της Schneider Electric είναι να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και παντού και να διασφαλίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι εκτιμώνται και είναι ασφαλείς, ώστε να μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους», δήλωσε ο Olivier Blum, Global Chief Human Resources Officer και Executive Vice President της Schneider Electric. «Η κατάταξή μας στο Bloomberg GEI, και το καταξιωμένο Catalyst Award, αποδεικνύουν τις ισχυρές μας επιδόσεις στη Διαφορετικότητα και την Ένταξη, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο».

Το Bloomberg αναγνωρίζει τη δέσμευση της Schneider Electric για Διαφορετικότητα και Ένταξη και είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά, που περιλαμβάνεται στο Bloomberg GEI.

Η Schneider Electric σημείωσε υψηλή βαθμολογία για τη δέσμευση των ανώτατων διοικητικών στελεχών, τις εταιρικές πολιτικές για τον μη αποκλεισμό και το community engagement. Αυτή η ισχυρή απόδοση αντικατοπτρίζει τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για να φέρει θετικές αλλαγές και να παρακολουθήσει την πρόοδό της.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, τόσο η παγκόσμια πολιτική οικογενειακής άδειας (Global Family Leave policy) όσο και η εφαρμογή του πλαισίου ισότιμης αμοιβής αποτελούν μέρος του Schneider Sustainability Impact, το οποίο αποτελεί βαρόμετρο για τη μέτρηση της ανάπτυξης και της απόδοσης της Εταιρείας και μέρος της μεταβλητής για την αποζημίωση όλων των εργαζομένων. Μέχρι το τέλος του 2018, περισσότερες από 50 χώρες έχουν εφαρμόσει την Πολιτική Οικογενειακών Αδειών και πάνω από το 90% των εργαζομένων του Ομίλου καλύπτονται από το Πλαίσιο της Ισότιμης Αμοιβής.

«Συγχαίρουμε τη Schneider Electric και τις υπόλοιπες 229 επιχειρήσεις που παρακολουθούνται από τον δείκτη για τη δράση τους σχετικά με την ισότητα των φύλων μέσω του πλαισίου Bloomberg GEI», δήλωσε ο Peter T. Grauer, Chairman του Bloomberg και Founding Chairman του U.S. 30% Club.

«Η ένταξη της Schneider Electric στο GEI είναι μία ισχυρή απόδειξη για τους εργαζομένους, τους επενδυτές και τις λοιπές εταιρείες του κλάδου πως η εταιρεία αποτελεί ένα παράδειγμα των συνεχώς προσπαθειών για τη δημιουργία ενός πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς».

Η Schneider Electric λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον ΜΚΟ Catalyst για την αξιοσημείωτη πρόοδό της στην Ινδία

Το Catalyst Award τιμά τις καινοτόμες οργανωτικές προσεγγίσεις με αποδεδειγμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα που επιταχύνουν την πρόοδο των γυναικών μέσω της ένταξής τους στο εργασιακό περιβάλλον.

Η Schneider Electric είναι μία από τις τέσσερις οργανώσεις που έλαβαν το βραβείο φέτος μαζί με την Bank of America, την Deutsche Post DHL Group και την Elli Lilly. Η εταιρεία αναγνωρίζεται για την ολιστική προσέγγισή της στην Ινδία σχετικά με την ενσωμάτωση των φύλων και τη διατήρηση γυναικών στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Για να αξιολογήσει τον Όμιλο, ο ΜΚΟ Catalyst προχώρησε σε μια εκτενή αξιολόγηση των ανώτερων στελεχών και του προσωπικού της Schneider Electric Ινδίας, η οποία περιλάμβανε ανασκοπήσεις εγγράφων, τηλεφωνικές συνεντεύξεις και επισκέψεις. Στα γραφεία της Schneider Electric στο Δελχί και το Μπανγκαλόρ, ο ΜΚΟ Catalyst εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα της ένταξης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον σε μία χώρα που η ισότητα των φύλων παραμένει μία μεγάλη ανησυχία.

Η ολιστική προσέγγιση της Schneider Electric Ινδίας περιλαμβάνει:

Προγράμματα πρόσληψης και διατήρησης: στοχευμένη πρόσληψη αποφοίτων αλλά και πρόσληψη εκτός κλάδου, πρόσληψη και διατήρηση ατόμων από διάφορες διαστάσεις της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας και της κοινότητας LGBTI.

Προσπάθειες επανένταξης των γυναικών μετά από διακοπή της εργασίας μέσω προγραμμάτων όπως το Her Second Inning, που διευκολύνουν τη μετάβαση των γυναικών επαγγελματιών πίσω στην εργασία.

⦁ Συμμετοχή και ένταξη των ανδρών σε όλες τις πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση και υποστήριξή των γυναικών.

Ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις για όλους. Πολλοί εργαζόμενοι μοιράστηκαν ιστορίες σχετικά με τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως για μεγάλες περιόδους με την υποστήριξη των διευθυντών και των συναδέλφων τους για να φροντίζουν τους αρρώστους στην οικογένειά τους. Επιπλέον, περισσότεροι πατέρες λαμβάνουν γονική άδεια.

Από το 2015 έως το 2018, ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας ήταν ολοένα και πιο απτός, με την βκπροσώπηση των γυναικών να αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα κατά 15,9% έως 20,8%, παρά τη συνολική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού κατά 5%, ενώ τα ποσοστά οικειοθελούς αποχώρησης των γυναικών συρρικνώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ από 14,6% στο 7,8%.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέος τρόπος αποζημίωσης για πληγέντες φυσικών καταστροφών
Επόμενο άρθροMED 7: Σημαντικές αποφάσεις για Ενέργεια και Κλίμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ