Αρχική Ανακύκλωση Αυξητικοί ρυθμοί ανακύκλωσης και από τους αγρότες

Αυξητικοί ρυθμοί ανακύκλωσης και από τους αγρότες

0
pesticide recycling
Διαφήμιση

Θετική στροφή στην ανακύκλωση συσκευασιών φυτοφαρμάκων, από τους αγρότες του δήμου Κομοτηναίων καταγράφεται την τελευταία διετία, οι οποίοι πλέον εναρμονίζονται με τις οδηγίες για την Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας, Γιάννη Μουρτίδη, οι αγρότες τοποθετούν τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων, στα ειδικά κοντέινερ, το οποίο πριν πάει για ανακύκλωση πλαστικού, θα περάσει ένα στάδιο με πλύσεις για να φύγουν όλα τα υπολείμματα του φαρμάκου.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Μουρτίδης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν στην πόλη 2 με 3 νησίδες πρασίνου, όπου εκεί θα συγκεντρώνονται τα κλαδιά, προκειμένου να εκλείψει η εικόνα με τα κλαδιά ή τα διάφορα άλλα από τον κήπο, να υπάρχουν σε όλους τους κάδους.

Επίσης, θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης λυόμενα και κοντέινερ, όπου θα γίνει ταυτόχρονα ενημέρωση και συνολική ανακύκλωση-Γυαλιού, Χαρτονιού-Ηλεκτρικών συσκευών-, για να αποσυμφορηθεί από τους όγκους των αντικειμένων προς ανακύκλωση η πόλη.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως στο δήμο Κομοτηναίων οι ρυθμοί ανακύκλωσης είναι αυξητικοί και συγκεκριμένα την τελευταία διετία έχουν ανακυκλωθεί: 50 τόνοι γυαλιού, 75 τόνοι χαρτονιού και 12 τόνοι ηλεκτρικών συσκευών.

Ο κ.Μουρτίδης, επεσήμανε, μάλιστα, πως τον ερχόμενο Μάιο θα επαναληφθεί η πετυχημένη εκδήλωση του δήμου Κομοτηναίων με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την ανακύκλωση, καθώς είχε καταγραφεί μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. «Τα παιδιά, όπως έχει αποδειχθεί είναι ο καλύτερος δάσκαλος για τους μεγάλους, καθώς ως αυστηροί κριτές των γονιών, με την κλασσική ερώτηση; «Γιατί μαμά και μπαμπά;» για διάφορα που βλέπουν να γίνονται σε αντίθεση με αυτά που μαθαίνουν, βάζουν και τους μεγάλους σε αναθεώρηση πολλών κακών συνηθειών».

Πηγή: ΕΡΤ /Φωτογραφία: Αρχείου

Διαφήμιση