Αρχική Περιβάλλον Αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί έλεγχοι από τη Χιλή

Αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί έλεγχοι από τη Χιλή

0
xili 2
Διαφήμιση

Ο νέος Πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα, ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου νομοσχεδίου για την επιβολή σκληρότερων προστίμων και ποινών φυλάκισης για σοβαρές παραβιάσεις των περιβαλλοντικών νόμων της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια στροφή προς τον αυστηρότερο περιβαλλοντικό έλεγχο για τον κορυφαίο παραγωγό χαλκού στον κόσμο.

Με τον νέο νόμο θα θεωρείται έγκλημα η παραπλάνηση περιβαλλοντικών επιθεωρητών και η παρεμπόδιση της εφαρμογής των περιβαλλοντικών νόμων, δήλωσε ο Πινέρα στην ομιλία του, όπως μεταφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

xili

Οι σοβαρές περιβαλλοντικές παραβιάσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση δύο μηνών και πρόστιμα ύψους έως και 70.000 δολαρίων. Τα περισσότερα περιβαλλοντικά εγκλήματα στη Χιλή αντιμετωπίζονται επί του παρόντος από αστικά ή περιβαλλοντικά δικαστήρια ή μέσω εξωδικαστικών διευθετήσεων με τις ρυθμιστικές αρχές.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε τη Χιλή ως παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση» δήλωσε ο Πινέρα.

Η αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού και των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον έλεγχο μεγάλων έργων ώθησε στην αυστηρότερη επίβλεψη από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές τα τελευταία χρόνια.

Το νομοσχέδιο του Πινέρα θα εξουσιοδοτήσει επίσης τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να εποπτεύουν στενότερα τις προσπάθειες μετριασμού των έργων που ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρές περιβαλλοντικές απειλές.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση