Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Υποχρεωτικοί οι ηλιακοί συλλέκτες στα σπίτια της Καλιφόρνιας!

Υποχρεωτικοί οι ηλιακοί συλλέκτες στα σπίτια της Καλιφόρνιας!

0
ηλιακοί συλλέκτες
Διαφήμιση

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά και κρατική οντότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα απαιτήσει από τις αρχές του νέου έτους την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα νέα σπίτια.

Η απόφαση, που εγκρίθηκε ομόφωνα από την πενταμελή Επιτροπή Ενέργειας Καλιφόρνιας και εν συνεχεία η Επιτροπή Προτύπων Κτιρίων της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε ομόφωνα τα πρότυπα κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας την Τετάρτη, αποτελεί μέρος της προσπάθειας του κράτους να καταπολεμήσει την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος αναφέρει το The Mercury News.

Ο Επίτροπος Kent Sasaki περιέγραψε τη νέα πολιτική ως “ιστορική” και πρότυπο για τους υπόλοιπους Αμερικανούς. “Αυτές οι προβλέψεις είναι πραγματικά ιστορικές και θα είναι ένας φάρος φωτός για την υπόλοιπη χώρα”, ανέφερε, σύμφωνα με το The Mercury News. “[Είναι] η αρχή της ουσιαστικής βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο παράγουμε ενέργεια και μειώσουμε την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.”

Η εντολή – η οποία εγκρίθηκε αρχικά από την επιτροπή ενέργειας του κράτους τον Μάιο – ισχύει για όλα τα σπίτια, τα κτίρια και τα πολυκατοικίες ύψους μέχρι και τριώροφα που λαμβάνουν άδειες οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Εξαίρεση θα ισχύει για σπίτια που σκιάζονται από δέντρα ή κτίρια που έχουν στέγη πολύ μικρή για να φιλοξενήσουν ηλιακούς συλλέκτες.

Η νέα πολιτική θα επιβαρύνει με περίπου 10.000 δολάρια την κατασκευή μιας μονοκατοικίας. Ωστόσο, το κόστος αυτό αναμένεται να αντισταθμιστεί μέσω του μειωμένου μηνιαίου κόστους ενέργειας κατά τη διάρκεια ζωής ενός ηλιακού συστήματος, ανέφεραν οι επίτροποι.

Ο Drew Bohan, εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής ενέργειας, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ότι ένας ιδιοκτήτης σπιτιού θα εξοικονομήσει 19.000 δολάρια κατά τη διάρκεια μιας υποθήκης 30 ετών με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών, ανέφερε η NPR.

“Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να γίνονται συχνότερα, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για σπίτια που είναι αποτελεσματικά, αξιόπιστα και ανθεκτικά”, πρόσθεσε ο Bohan.

Αναμένεται συλλογικά ότι θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κράτους κατά 700.000 μετρικούς τόνους σε διάστημα τριών ετών, επίπεδο ίσο με τη λήψη 115.000 αυτοκινήτων εκτός δρόμου, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους.

Η Καλιφόρνια διαθέτει 24,3 gigawatts ηλιακής φωτοβολταϊκής χωρητικότητας και είναι ο αδιαμφισβήτητος «ηλιακός πρωταθλητής» στις ΗΠΑ. Περίπου 6 εκατομμύρια κατοικίες στην Πολιτεία προμηθεύονται ηλιακή ενέργεια.

Η Καλιφόρνια διαθέτει μια από τις πιο φιλόδοξες εντολές ανανεώσιμης ενέργειας, με στόχο να προμηθεύσει το ήμισυ των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Στα τέλη του 2017, είχε φτάσει περίπου το 30%, σύμφωνα με την CEC.

Τον Σεπτέμβριο, ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν υπέγραψε νόμο που απαιτεί το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2045, καθιστώντας το δεύτερο κράτος μετά τη Χαβάη να θέτει σε ισχύ μια τέτοια πολιτική.

Πηγές: npr The Mercury News 

Διαφήμιση