Αρχική Επιχειρείν Στα 100 δισ. δολάρια ο παγκόσμιος τζίρος ετησίως στον ιατρικό τουρισμό!

Στα 100 δισ. δολάρια ο παγκόσμιος τζίρος ετησίως στον ιατρικό τουρισμό!

0
ιατρικό τουρισμό

Τεράστιες είναι οι προοπτικές του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, καθώς στα 100 δισ. δολ. υπολογίζεται το οικονομικό μέγεθος των επισκεπτών αυτού του είδους τουρισμού  ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανισμών της τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός Ασθενείς Χωρίς Σύνορα υποστηρίζει ο όγκος που προκύπτει από τον ιατρικό τουρισμό, κυμαίνεται από 45,5 δις δολάρια έως 72 δις δολάρια, ενώ η Ένωση Τουρισμού Υγείας αναφέρει ότι φθάνει μέχρι και τα 100 δις δολάρια το χρόνο.

Οι χώρες που αξιοποιούν αυτό το είδος τουρισμού που ασχολείται με την παροχή φροντίδας στους τουρίστες υγείας, στοχεύουν στην αύξηση του επιπέδου των εισοδημάτων από συνάλλαγμα και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της θέσης του ισοζυγίου πληρωμών.

Με αφορμή την οικονομική σημασία του συγκεκριμένου τύπου τουρισμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), εξέδωσε νέα έκθεση για τον ιατρικό τουρισμό με στόχο αρχικά να καθοριστεί μια συνεκτική αντίληψη για τον ιατρικό τουρισμό και να καθοριστούν και να προσδιοριστούν τα κίνητρα των ταξιδιωτών που αναζητούν υπηρεσίες σχετικές με την υγεία, γεγονός που φανερώνει ότι η εξερεύνηση του συγκεκριμένου τομέα καθίσταται αναγκαία προκειμένου να αξιοποιηθούν ευκαιρίες και να εξελιχθεί σαν τύπος τουρισμού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here