Αρχική Ενέργεια Βαλκανική Τετραμερής: Δρομολογεί σημαντικά έργα

Βαλκανική Τετραμερής: Δρομολογεί σημαντικά έργα

0
tetrameris mundial

Σημαντικά projects υποδομών διασυνδεσιμότητας και οικονομικής συνεργασίας στα πεδία των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών, συζητήθηκαν το Σάββατο στην 6η Τετραμερή Συνάντηση Βουλγαρίας – Ελλάδας- Ρουμανίας – Σερβίας, που διεξήχθη, στο Βελιγράδι. Εργα, τα οποία, όπως διαβεβαίωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, «θέλουμε να υποστηρίξουμε το επόμενο διάστημα».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  •  Τη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνας – Ρούσε.
  •  Τη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκοπίων – Βελιγραδίου και από εκεί στη Βουδαπέστη, «που επιταχύνεται ραγδαία χάρη και στην υπογραφή και στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως παρατήρησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.
  •  Τον κάθετο διασυνδετήριο αγωγό IGB, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο και θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη βουλγαρική αγορά και μπορεί αργότερα να συνδεθεί και με τη Σερβία.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση των λιμανιών στη Βόρεια Ελλάδα, που, όπως είπε, θα προχωρήσει άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της Θεσσαλονίκης στη διαβαλκανική συνεργασία, «μια πόλη που ξαναπιάνει το νήμα της ιστορίας, με στόχο να γίνει το μεγάλο λιμάνι όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά όλης της Βαλκανικής».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here