Αρχική Επιχειρείν Η συνεισφορά της Παπαστράτος στο Περιβάλλον

Η συνεισφορά της Παπαστράτος στο Περιβάλλον

0
PAPASTRATOS
Διαφήμιση

Θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφήνει το 2017 η Παπαστράτος/PMI στην πρώτη της Έκθεση Βιωσιμότητας για την επίδραση στην Κοινωνία και την Οικονομία στην Ελλάδα με τίτλο «Για το αύριο, σήμερα».

Σύμφωνα με την έκθεση, αποτυπώνεται δραστική μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της εταιρείας: Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2017 στο εργοστάσιο της Παπαστράτος προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παράλληλα η Παπαστράτος μείωσε κατά 85% τις εκπομπές CO2 (kg GHG) με τη συνολική ποσότητα αποβλήτων να μειώνεται κατά 19%.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρώτης Έκθεσης κοινωνικο-οικονομικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Παπαστράτος στην Ελλάδα με τίτλο «Για το αύριο, σήμερα», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στην επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, το IQOS το οποίο μετρά σήμερα περί τους 15.000 σταθερούς καταναλωτές με τα heents που παράγει η Παπαστράτος να αντιστοιχούν στο 5% των παραγόμενων τσιγάρων και θερμαινόμενων ράβδων καπνού συνολικά στην ελληνική αγορά.

Papastratos
Αριστερά στη φωτογραφία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ.Χρήστος Χαρπαντίδης, και δεξιά ο Αντιπρόεδρος κ. Ιάκωβος Καργαρώτος

Ο κ. Χαρπαντίδης μίλησε για την απόφαση της εταιρείας να αφήσει οριστικά πίσω της την παραγωγή τσιγάρων, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει αυτό για την Ελλάδα καθώς είναι η 2η χώρα μετά την Ιταλία που παράγει ράβδους καπνού και εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σε ξένες αγορές.

Η Έκθεση βασίζεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα υπηρεσιών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της ΕΥ Ελλάδος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας καταδεικνύεται η θέση της Παπαστράτος στη βιομηχανία, αλλά και ο ρόλος της στην ελληνική οικονομία καθώς ο συνολικός κύκλος εργασιών αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ, με τη συνεισφορά σε φόρους να ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων ΦΠΑ και ΕΦΚ) ποσό που αντιστοιχεί στο 2,2% των συνολικών εσόδων του κράτους.

Το αποτύπωμα στην Κοινωνία

Η συνεισφορά της στους Έλληνες προμηθευτές με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αγγίζει τα 85 εκατ. ευρώ διοχετεύοντας 4,9 εκατ. ευρώ σε ενέργειες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων και απορροφώντας το 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών.

Λειτουργώντας σαν πολλαπλασιαστής αξίας, η Παπαστράτος το 2017 δημιούργησε προστιθέμενη αξία 157 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 0,1% του ΑΕΠ.

Υπολογίζεται πως κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Παπαστράτος, δημιούργησε 2,3 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία, αυξημένο κατά 66,7% σε σχέση με το 2016. Σε επίπεδο απασχόλησης η Παπαστράτος έκανε ακόμη πιο ισχυρό το θετικό της αποτύπωμα, αυξάνοντας κατά 25% τον αριθμό των εργαζομένων της: 897 άμεσες θέσεις εργασίας και 1.091 έμμεσες θέσεις εργασίας ενώ κάθε μία θέση εργασίας της Παπαστράτος υποστηρίζει έμμεσα 2,5 θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας. Η μισθοδοσία και οι αμοιβές ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ ενώ οι λοιπές παροχές προς τους εργαζομένους είναι αξίας 2,4 εκατ. ευρώ.

Με στόχο να «αφήνει πίσω της μέλλον» για όσο το δυνατόν περισσότερους η Παπαστράτος έχει διαθέσει 2,4 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας από το 2009 έως και το 2017. Οι επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις το 2017 ανήλθαν σε 272.000 ευρώ.

Διαφήμιση