Αρχική Περιβάλλον Σε… αποικία παπαγάλων μετατρέπεται η Αθήνα!

Σε… αποικία παπαγάλων μετατρέπεται η Αθήνα!

0
παπαγάλων

Αυξήθηκαν οι παπαγάλοι στα πάρκα της Αθήνας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκαλώντας το ενδιαφέρον των ορνιθολόγων, οι οποίοι αναζητούν τα αίτια της αποικιακής εισβολής των πτηνών αυτών στην πρωτεύουσα.

Οι αριθμοί των ασυνήθιστων αυτών πουλιών για τον ουρανό της Ελλάδας έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διενεργεί μέσα στα Χριστούγεννα μια επιχείρηση για την καταμέτρησή τους (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες αστικές περιοχές), με την ελπίδα να μάθει την ευρύτητα αυτής της «εναέριας αποίκησης».

Οι Παπαγάλοι έχουν ξαπλωθεί στο πάρκο Τρίτση, στο Πεδίον του Άρεως, στο πάρκο Ευελπίδων, το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, τη Γλυφάδα, Γουδή και άλλες περιοχές.

Η οικογένεια των παπαγάλων δεν εκπροσωπείτο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο, μέχρι που μερικά είδη εισέβαλαν ως «δραπέτες» και έχουν, πλέον, δημιουργήσει ακόμη και αναπαραγωγικές αποικίες.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό, που δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-«εισβολείς» μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να βάλει το είδος σε μία λίστα ειδών «ξένης-εισβολής».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here