Αρχική Επιχειρείν Παρουσίαση του πρώτου στην Ελλάδα δοκιμαστικού δικτύου 5G από τον ΟΤΕ

Παρουσίαση του πρώτου στην Ελλάδα δοκιμαστικού δικτύου 5G από τον ΟΤΕ

0
ΟΤΕ
Διαφήμιση

Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα και τις εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες με την υλοποίηση του έργου παρουσίασε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, σε υπαίθριο χώρο του δήμου Ζωγράφου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Μεταξύ των εφαρμογών που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • Η εφαρμογή Internet of Skills για την προσομοίωση ιατρικής επέμβασης από απόσταση μέσω μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR).
  • Η ολογραφική μεταφορά μέσω της οποίας άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία συζητούσαν στον ίδιο χώρο, σε πραγματικό χρόνο.
  • Η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ «το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι η τεχνολογία πάνω στην οποία θα “τρέχουν” όλες οι πρωτοποριακές εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή μας, όπως η ιατρική επέμβαση από απόσταση και η αυτοκίνηση χωρίς οδηγό. Ακούγονται μακρινά, αλλά δεν είναι.

Ήδη προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά, με το πιλοτικό δίκτυο που υλοποιούμε στον δήμο Ζωγράφου και με τη συμμετοχή μας σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Επενδύουμε δυναμικά, ώστε με την τεχνολογία και την καινοτομία, να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

 

 

Διαφήμιση