Αρχική Επιχειρείν Ελλάδα – Ρωσία: Σήμερα η Διυπουργική στη Μόσχα

Ελλάδα – Ρωσία: Σήμερα η Διυπουργική στη Μόσχα

0
Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας Ρωσίας 1
Διαφήμιση

Τη σταθερή αύξηση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων επεσήμανε στην ομιλία του στη Σύνοδο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών και συμπρόεδρος της Επιτροπής, Γεβγκένι Ντίντριχ.

Η 11η, κατά σειρά, Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, συνεδριάζει από το πρωί στη Μόσχα, υπό τη συμπροεδρία του Ντίντριχ, και από ελληνικής πλευράς του αν. υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου.

Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας Ρωσίας 3

Κατρούγκαλος και Ντίντριχ υπέγραψαν ήδη πρωτόκολλα εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Αλλωστε οι εργασίες της ΜΔΕ αποσκοπούν ακριβώς στην προώθηση των δράσεων της διμερούς συνεργασίας σε τομείς του επιχειρείν, και στον σχεδιασμό και προώθηση συναφών μελλοντικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές εστιάζουν και στην προετοιμασία της υπογραφής σειράς συμφωνιών αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου Βλ. Πούτιν.

«Φέτος που γιορτάζονται τα 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και τα 25 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες, οι διμερείς σχέσεις δείχνουν μια σταθερή βελτίωση», ανέφερε, σε αυτό το πλαίσιο,  ο Ρώσος υπουργός.

Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας Ρωσίας 2

«Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κλάδους επιτυχούς συνεργασίας», τόνισε ο Ε. Ντίντριχ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη διαφοροποίησης των τομέων κοινής δράσης. Πέρα από το σημαντικό τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, μίλησε και για τις δυνατότητες στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της αλιείας, των ναυπηγείων, της αγροτικής οικονομίας, των υποδομών. Τομείς που προκρίνει για εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας και η ελληνική αντιπροσωπεία. Αλλωστε επιχειρηματικοί όμιλοι των 2 χωρών έχουν ήδη κάνει βήματα προς την κατεύθυνση σχετικών συνεργειών κιαι αναμένονται σήμερα υπογραφές τέτοιων συμφωνιών.

Το πρόγραμμα Τσίπρα
Οσον αφορά το πρόγραμμα του Ελληνα πρωθυπουργού σήμερα στη Μόσχα,  περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντ. Μεντβέντεφ, κατ’ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Βλ. Πούτιν, υπογραφή διμερών συμφωνιών και κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Πούτιν.

Διαφήμιση