Αρχική Πολιτισμός O «Καρυοθραύστης» από την Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

O «Καρυοθραύστης» από την Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

0
mantzaros

Στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, παρουσιάζει το διάσημο έργο του Ρώσου συνθέτη Piotr Ilych Tchaikovsky, «Ο Καρυοθραύστης».

«Ο Καρυοθραύστης», θα παρουσιαστεί σε διασκευή, σε μορφή μουσικού παραμυθιού, ως μια πρωτότυπη εκδοχή ουσιαστικά ενός πολυθεάματος, που θα περιλαμβάνει αφήγηση, μουσική, χορό και προβολή βίντεο.

 

Για την παραγωγή αυτή, με τη Φιλαρμονική «Μάντζαρος» συνεργάζεται μια δυναμική ομάδα νέων καλλιτεχνών – δημιουργών.

Οι χορογραφίες της παράστασης είναι δημιουργία της Άννας Αποστολοπούλου, καθηγήτριας της Σχολής Χορού Goldance Academy, ενώ τα σκηνικά επιμελείται o Χρήστος Μπογδάνος.

Το βίντεο που θα επενδύει καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης την αφήγηση, τον χορό και τη μουσική, δημιούργησε ομάδα φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αποτελούμενη από τους: Μίλτο Κούστα (φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής), Βαγγέλη Πανδή και Δημήτρη Δάνδολο (φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας).

Στην παράσταση συμμετέχουν και οι μικροί μαθητές της Φιλαρμονικής που είναι μέλη της Παιδικής Χορωδίας της «Μάντζαρος». Την προετοιμασία της Χορωδίας επιμελείται η διευθύντρια της Χορωδίας της ΦΕΜ, Δήμητρα Καλογεροπούλου. Η διασκευή των μουσικών αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσει η Μπαντίνα της ΦΕΜ κατά τη διάρκεια της παράστασης, έγινε από τον Έκτορα Μερκούρη, καθηγητή μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας.

Την χριστουγεννιάτικη ιστορία του «Καρυοθραύστη» θα μας αφηγηθεί ο επίτιμος υπαρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, Θανάσης Τσουκαλάς, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η μουσικός και φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ράνια Μαστροσάββα.

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, τις 8.30 το βράδυ.

afisa.cdr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here