Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών

Μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών

0
επενδύσεις
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι διαγωνισμοί για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οδηγώντας σε σημαντική μείωση τιμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χαμηλότερη τιμή ήταν στα 55 ευρώ τη Μεγαβατώρα και η υψηλότερη στα 65,15 ευρώ τη Μεγαβατώρα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των διαγωνισμών ΑΠΕ και τόνισε τη δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής για υιοθέτηση πιο φιλόδοξων στόχων ως προς το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η χθεσινή διαγωνιστική διαδικασία οδήγησε σε νέα σημαντική μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών, σε σύγκριση με τον προηγούμενο διαγωνισμό του Ιουλίου 2018.

Όπως η προηγούμενη, έτσι και αυτή η δημοπρασία απέδειξε ότι η αποκλιμάκωση του κόστους παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των δράσεων για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Δικαιολογείται, λοιπόν, η επιλογή μας να υιοθετήσουμε φιλόδοξους στόχους αύξησης του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με ορίζοντα το 2030, καθώς το κόστος των ΑΠΕ μπορεί, πλέον, να συγκριθεί ευθέως με εκείνο των συμβατικών καυσίμων».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαύρισε από τα λύματα των ελαιοτριβείων ο Ευρώτας
Επόμενο άρθροΚαταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ