Αρχική Καταστροφές Μαύρισε από τα λύματα των ελαιοτριβείων ο Ευρώτας

Μαύρισε από τα λύματα των ελαιοτριβείων ο Ευρώτας

0
Ευρώτας

«Για μία ακόμα χρονιά, ο Ευρώτας μετατρέπεται σε μαύρο ποταμό από τα λύματα των ελαιοτριβείων!Στο βωμό του κέρδους, ορισμένων εξ αυτών, καταστρέφεται η ισορροπία του οικοσυστήματος και υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας».

Αυτό καταγγέλλει ο νεοσύστατος σύλλογος προστασίας του ποταμού ο οποίος και δημοσιοποίησε φωτογραφία που ελήφθη στην περιοχή της Σκάλας, στην τελευταία απόληξη κατά μήκος του ποταμού.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και αιρετοί «είτε δεν μπορούν είτε δεν ενδιαφέρονται πραγματικά. Ως δικαιολογία, για την ανικανότητα ελέγχου και επιβολής των νομικών διαδικασιών, προτάσσουν την έλλειψη προσωπικού».

«Τελικά, ποιοι είναι αυτοί που αφαιρούν το δικαίωμα των πολιτών των δήμων Σπάρτης και Ευρώτα σε καθαρό περιβάλλον; Αν όλοι λειτουργούσαμε με αυτήν την λογική, της αδιαφορίας και της απαξίωσης των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος, σε τι συνθήκες θα επιβιώναμε; Ποιο είναι το κοινό μας μέλλον με ανθρώπους που αγνοούν τους συμπολίτες τους;», προσθέτει.

Ο σύλλογος, που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στην ανάδειξη των πολυπαραγοντικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων του Ευρώτα. Στον αγώνα του αυτόν και για την ενδυνάμωσή του καλεί κάθε πολίτη να υποστηρίξει τις δράσεις του.

Πηγή: laconialive

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here