Αρχική Επιχειρείν Μαρίνα Φλοίσβου: Ένα «λιμάνι» για το Περιβάλλον και την Κοινωνία

Μαρίνα Φλοίσβου: Ένα «λιμάνι» για το Περιβάλλον και την Κοινωνία

0
MARINA FLISVOS, 26OCT2016
MARINA FLISVOS, 26OCT2016
Διαφήμιση

Το φωτεινό περιβαλλοντικό και κοινωνικό της “πρόσωπο” ανέδειξε σήμερα στις εγκαταστάσεις της, στο Παλαιό Φάληρο, η Μαρίνα Φλοίσβου παρουσιάζοντας περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος Εταιρικής της Υπευθυνότητας.

Αναλύοντας  τα βασικά σημεία της απολογιστικής έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Μαρίνα Φλοίσβου δημοσιοποίησε στοιχεία για τους δύο κεντρικούς της πυλώνες: το Περιβάλλον και την Κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πολλά περισσότερα από έναν πετυχημένο τουριστικό λιμένα ή έναν δημοφιλή προορισμό mega yacht στην Ελλάδα.

Ανακύκλωση και προστασία νερού

Τι ακριβώς όμως κάνει η Μαρίνα Φλοίσβου για το περιβάλλον; Εφαρμόζει ορθές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης μεταξύ των οποίων τα 16 ρεύματα ανακύκλωσης με διαχωρισμό στην πηγή και ποικίλες ενέργειες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που, σε συγκεκριμένη κατηγορία, φτάνει το 36,6% κατά την περίοδο 2015 – 2017.

Ιδιαίτερα περήφανη είναι η Μαρίνα Φλοίσβου και για την ποιότητα του θαλασσινού νερού, που βρίσκεται εντός των πλαισίων που θέτει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νερά κολύμβησης (2006/7/ΕΚ), επίτευγμα μοναδικό για ένα τουριστικό λιμένα.

MARINA FLISVOS, 25OCT2016

Στήριξη στον Άνθρωπο

Στον πυλώνα «Κοινωνία», η Μαρίνα Φλοίσβου ανέδειξε την πολυετή της στήριξη σε δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις της 131 διαφορετικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και εξεύρεσης πόρων 35 συνεργαζόμενων ΜΚΟ για την περίοδο 2008 – 2018.

Σημαντική δράση επίσης συνιστούν οι αγώνες δρόμου που έχουν γίνει πλέον θεσμός στο χώρο, οι ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις – πάντα δωρεάν για το κοινό – καθώς και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος που συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία της.

Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δείκτες που παρουσιάζουμε σήμερα να είναι μια αξιόλογη δημόσια δέσμευση, όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ. Η αφοσίωσή μας στην αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, αλλά και η προσήλωσή μας στο να εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας μας αντανακλώνται στις νέες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον».

Η Μαρίνα Φλοίσβου πρόκειται να δημοσιεύσει το 2019 τον πρώτο της ολοκληρωμένο Ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας σε συνεργασία με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη που υποστηρίζει το Πρόγραμμά της τα τελευταία χρόνια.

MARINA FLISVOS, 24OCT2016Συγκομιδή βραβείων

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Lamda Flisvos Marina A.E. ιδρύθηκε πριν από 16 χρόνια και συγκεκριμένα το 2002 με σκοπό την σχεδίαση, την ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκατ. ευρώ μετέτρεψε την μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 303 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 3.800 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 20 στρεμμάτων πρασίνου δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με την πιστοποίηση της οργάνωσης και του συστήματος διαχείρισης της μαρίνας στα θέματα ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος (ISO 9001:2015 και 14001:2015), τη συνεχόμενη βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007, την διάκρισή της EFQM-Committed to Excellence-4stars, το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία Facilities Excellence, καθώς και με την πρόσφατη βράβευσή της με τις 5 Χρυσές Άγκυρες Platinum, η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό των mega yacht στην Ελλάδα.

Διαφήμιση