Αρχική Καταστροφές Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα από περιβαλλοντικές οργανώσεις

Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα από περιβαλλοντικές οργανώσεις

0
περιβαλλοντικές οργανώσεις

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης, απέστειλαν για πρώτη φορά 34 μη κυβερνητικές οργανώσεις, ζητώντας τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών.

Οι 34 οργανώσεις παρέδωσαν σήμερα την επιστολή ζητώντας επείγουσα πολιτική παρέμβαση: για άμεση στροφή της κλιματικής πολιτικής της χώρας και ευθυγράμμισή της με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C.

Ο σημερινός ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός της χώρας αποτυγχάνει να συμβάλει στην προστασία της Ελλάδας από τα εφιαλτικότερα σενάρια της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής: στη σημερινή του μορφή υποστηρίζει σενάρια ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας άνω των 3°C.

Την ίδια ώρα, η επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ έχει απευθύνει την τελευταία δραματική έκκληση προς την ανθρωπότητα για έγκαιρη εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και δραματική μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της οικονομίας στο μισό ως το 2030 και εκμηδένισή τους ως το 2050.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here