Αρχική Ευζωία Ιαματικά Λουτρά: Το μεγάλο χαρτί του θεματικού τουρισμού για την Ελλάδα

Ιαματικά Λουτρά: Το μεγάλο χαρτί του θεματικού τουρισμού για την Ελλάδα

0
interior 1026464 960 720
Διαφήμιση

Με στραμμένα τα βλέμματα στην αξιοποίηση των ιαματικών πόρων της Ελλάδας, το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει την διάνοιξη νέων ευκαιριών στην εκμετάλλευση και προώθηση των προορισμών υγείας της χώρας.

Μολονότι οι ιαματικές πηγές συνιστούν για την Ελλάδα σημαντικότατο κομμάτι του εθνικού πλούτου, παλαιότερα οι ενέργειες για την αξιοποίηση τους δεν είχαν σπουδαία αποτελέσματα. Για την αμεσότερη εκμετάλλευση και προώθηση των συγκεκριμένων περιοχών γίνεται προσπάθεια σύστασης ενός ευέλικτου μητρώου παροχών για τις ιαματικές επιχειρήσεις προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, που μπορούν να επισκεφθούν στην χώρα μας.

1 (2)

Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια τα ιαματικά λουτρά ελλείψει κάποιου σχετικού κωδικού εντάσσονταν στην κατηγορία των «λυμάτων», η άμεση αναγνώριση 54 ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα δίνει νέα πνοή στις προοπτικές ανάδειξης του ιαματικού τουρισμού. Με την κινητοποίηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού και την επικείμενη αναγνώριση ακόμα 70 θερμαλιστικών πηγών μέσα στους επόμενους μήνες, ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική εκμετάλλευση των πηγών και την διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών.

868bbc1db3d7f68de6a604554a54f250

Ζωτικής σημασίας, για την ορθότερη και καλύτερη λειτουργία των ιαματικών υδάτων, κρίνεται η αναβάθμιση και η κατασκευή σύγχρονων και χρηστικών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές, με πρωταρχικό στόχο την ανταγωνιστική παρουσία του τουρισμού υγείας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, είναι σημαντική, η δημιουργία ιατρικών δομών που θα κατέχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε όλες τις μονάδες θερμαλισμού, ώστε να υπάρχει καθοδήγηση για την κατάλληλη χρήση των πηγών από τους επισκέπτες.

spa2

Με βασική επιδίωξη την επιτυχημένη λειτουργία των ιαματικών λουτρών, κρίνεται απαραίτητος ο καθορισμός συγκεκριμένων προϋποθέσεων λειτουργίας των δομών ιαματικής θεραπείας και τουρισμού και των κέντρων θαλασσοθεραπείας.

Με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης Athens International Tourism EXPO 2018, διοργανώθηκε ημερίδα για τις προοπτικές του ιαματικού-θερμαλιστικού τουρισμού στη Ελλάδα, για τις οποίες μίλησε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ) κ. Giuseppe Bellandi

Στην Ημερίδα, η Υπουργός Τουρισμού ανέλυσε την στρατηγική ανάπτυξης του θερμαλιστικού τουρισμού, για τα επόμενα χρόνια, στην Ελλάδα και υπογράμμισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, αποτέλεσε στρατηγική μας επιλογή και μία από τις προτεραιότητές μας στην υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας».

cebbcebfcf85cf84cf81ceac ceb1ceb9ceb4ceb7cf88cebfcf8d

Η ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού σε τουρισμό Υγείας υψηλών προδιαγραφών συνιστά για την Ελλάδα προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής, καθώς αποτελεί μία μορφή τουρισμού με σπουδαίες οικονομικές προεκτάσεις. Οι προσπάθειες που γίνονται θα αναδείξουν τους ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς σ’ ένα ευρύ τουριστικό κοινό, ενώ συνιστά και ένα αξιοσημείωτο επενδυτικό πόλο έλξης.

 

Διαφήμιση