Αρχική Καταστροφές Γ. Παπαδόπουλος: Κρύβει κινδύνους το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Γ. Παπαδόπουλος: Κρύβει κινδύνους το ηφαίστειο της Σαντορίνης

0
Σαντορίνης

Στους κινδύνους που κρύβει η Σαντορίνη, με αφορμή την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ινδονησία αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο του Realfm.

Ο κ Παπαδόπουλος τόνισε πως «θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας στην περιοχή δια της ενημέρωσης, να είναι μακριά από τις ακτές, αφού υπήρχε δραστηριότητα του ηφαιστείου».

«Για μια ακόμη φορά την πλήρωσε ο φτωχός κοσμάκης. Να το πω απλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν προκαλείται το τσουνάμι από σεισμό αλλά από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη πρέπει να πούμε για να είμαστε δίκαιοι ότι δεν υπάρχουν παγκοσμίως συστήματα για έγκαιρη προειδοποίηση. Τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί βασίζονται στο σεισμό», συμπλήρωσε.

«Είναι ένας ύπουλος εχθρός αυτός. Δεν το βλέπουμε στην επιφάνεια αλλά συμβαίνει στον βυθό»», κατέληξε, για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη Σαντορίνη.

«Όπου υπάρχουν ενεργά υποθαλάσσια ηφαίστεια υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και ισχύει και για τον Ελλαδικό χώρο. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης κρύβει δύο κινδύνους. Ένα η Καμένη μέσα στην καλδέρα και ο Κολούμπος μεταξύ Σαντορίνης και Ίου, υποθαλάσσια και τα δύο», σχολίασε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here