Αρχική Περιβάλλον Τι αλλάζει στις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα έως το 2030

Τι αλλάζει στις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα έως το 2030

0
εκπομπές CO2
Διαφήμιση

Σε συμφωνία αναφορικά με τους κανόνες εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα κατέληξαν οι διαπραγματευτές της ΕΕ το βράδυ της Δευτέρας (17 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με το Euractiv.

Αναλυτικά, αναφέρει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα καινούρια αυτοκίνητα θα πρέπει να μειωθεί κατά 37,5% έως το 2030, ενώ στα φορτηγά κατά 31%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε αρχικά ένα ποσοστό μείωσης 30% και για τους δύο τύπους οχημάτων, ενώ το Κοινοβούλιο ζητούσε περικοπές κατά 40%.

Ο στόχος θα υπολογιστεί βάσει των επιπέδων εκπομπών του 2021, ενώ έως το 2025 θα επιτευχθεί ενδιάμεσος βαθμός περικοπής CO2 κατά 15% τόσο για τα αυτοκίνητα, όσο και για τα φορτηγά.

Στο μεταξύ, η Γερμανία στηρίζει την πρόταση της Επιτροπής για μείωση της τάξεως του 30%, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί ο τομέας των αυτοκινήτων από ενδεχόμενη αναταραχή.

Η Γερμανία υπογράμμισε ότι η ηλεκτροκίνηση ενδέχεται να βλάψει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας και να κοστίσει θέσεις εργασίας.

Η προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ δέχτηκε έντονη κριτική από τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και τους ακτιβιστές, εξαιτίας της αποτυχίας της να προχωρήσει σε συμφωνία εντός του τρέχοντος έτους.

Πλέον, οι Ευρωβουλευτές και το Συμβούλιο θα πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία.

Επί του παρόντος, πραγματοποιούνται συνομιλίες σχετικά με την πρώτη προσπάθεια της ΕΕ να ρυθμίσει τις εκπομπές CO2 για τα βαρέα οχήματα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα υπάρξει μια τελική συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Interlife ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο Αθηνών
Επόμενο άρθροΑνταποδοτικό τέλος 3% στις ΑΠΕ υπέρ Δήμων και κατοίκων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ