Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ανταποδοτικό τέλος 3% στις ΑΠΕ υπέρ Δήμων και κατοίκων

Ανταποδοτικό τέλος 3% στις ΑΠΕ υπέρ Δήμων και κατοίκων

0
ΑΠΕ
Διαφήμιση

την επέκταση του ανταποδοτικού τέλους 3% επί του τζίρου των μονάδων ΑΠΕ και στα υβριδικά και τα φωτοβολταϊκά άνω των 20 μεγαβάτ, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.

Για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού τέλους στην περίπτωση των υβριδικών σταθμών, θα λαμβάνεται υπόψη η ενέργεια που εγχέεται στο δίκτυο είτε απευθείας από τα συστήματα ΑΠΕ των σταθμών, είτε από τα συστήματά τους για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην περίπτωση των μεγάλων φωτοβολταϊκών, το σκεπτικό είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο ενόψει των κοινών διαγωνισμών με τα αιολικά ώστε να μην προκύψει θέμα άνισου ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι στους τεχνολογικώς ουδέτερους διαγωνισμούς θα λάβουν μέρος αιολικοί σταθμοί ισχύος άνω των 50 MW, φωτοβολταϊκά άνω των 20 MW, καθώς και έργα με κοινό σημείο σύνδεσης.

Το ανταποδοτικό τέλος επιμερίζεται σε 1% για τους κατοίκους όπου βρίσκονται εγκατεστημένες οι μονάδες 1,7% στους Δήμους και 0,3% στο Πράσινο Ταμείο.

Διαφήμιση