Αρχική Ανακύκλωση Δήμος Αθηναίων: Τι γίνεται με την κομποστοποίηση στις λαϊκές αγορές

Δήμος Αθηναίων: Τι γίνεται με την κομποστοποίηση στις λαϊκές αγορές

0
κομποστοποίηση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κομποστοποίηση από τις 20 μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της Αθήνας ενώ μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα  με τη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, η διαδικασία κομποστοποίησης θα επεκταθεί σε όλες σχεδόν τις λαϊκές αγορές με αποκομιδή τουλάχιστον πέντε τόνων βιοαποβλήτων ημερησίως.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων για κομποστοποίηση στέλνει καθημερινά πέντε τόνους φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται από τις λαϊκές αγορές

Ο δήμος Αθηναίων, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τη σύγχρονη και αποτελεσματική διαδικασία κομποστοποίησης απορριμμάτων, σύμφωνα και με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που προωθεί τον διαχωρισμό στην πηγή και την εναρμόνιση με την οδηγία πλαίσιο 2008/98/ΕΚ.

Η διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων προγραμματίζει να ξεκινήσει και την αποκομιδή οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.

Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται μόλις παραληφθούν οι καφέ κάδοι και θα αφορά, σε πρώτη φάση, όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, τις αλυσίδες super market, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη λαχαναγορά και τα μεγάλα οπωροπωλεία.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Γιώργος Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι «η εκτιμώμενη ποσότητα ημερησίως βάσει της έρευνας, θα είναι τουλάχιστον 30 οργανικών υπολειμμάτων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή στις κατηγορίες παραγωγής οργανικών υπολειμμάτων, η εκτιμώμενη ποσότητα μαζί με τις λαϊκές θα ανέλθει στους 60 ημερησίως.

Διαφήμιση