Αρχική Επιχειρείν Ανακαινίστηκε το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας με χορηγία των ΕΛΠΕ

Ανακαινίστηκε το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας με χορηγία των ΕΛΠΕ

0
ΕΛΠΕ
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς τον Νοέμβριο του 2017, από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Τη χρηματοδότηση των εργασιών ανέλαβε ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η υλοποίηση του έργου έγινε από την θυγατρική του τεχνική εταιρία “ASPROFOS Engineering”.

Οι ανακαινισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του Θεάτρου, συνολικής χωρητικότητας 288 θέσεων, αποδόθηκαν και πάλι προς χρήση και αξιοποίηση από την τοπική κοινωνία την περασμένη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής ανάμεσα στην τεχνική εταιρεία και την Δημοτική Αρχή.

Το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960, είναι συνολικού εμβαδού περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και φιλοξενεί πλήθος δράσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις Πολιτιστικών φορέων, κινηματογραφικές προβολές και σχολικές εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της θεομηνίας του Νοεμβρίου 2017, ο χώρος υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Είναι ενδεικτικό ότι το νερό, μαζί με φερτά υλικά και λάσπες, ξεπέρασε σε ύψος τα 2 μέτρα και διέτρεξε όλους τους ισόγειους χώρους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ο χώρος υποδοχής, το σύνολο των δαπέδων, τα καμαρίνια και οι βοηθητικοί χώροι, οι μονάδες κλιματιστικών, η ηλεκτρική υποδομή, τα μεγαφωνικά συστήματα, το σύνολο σχεδόν των κουφωμάτων, η θεατρική σκηνή, οι περιφράξεις, κλπ.

Η ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σε όμορους Δήμους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, αναθέτοντας το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση του Θεάτρου με σύγχρονα υλικά στην “ASPROFOS Engineering”.

Μάλιστα, το έργο ολοκλήρωσε σε διάστημα μόλις έξι μηνών από την ανάληψή του, χρονική περίοδο εξαιρετικά σύντομη για ανάλογες δράσεις τέτοιας έκτασης.

ΕΛΠΕ

Ειδικότερα: οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο 2018, οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Αναλυτικά, οι εργασίες του Έργου Αποκατάστασης και Ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας αφορούσαν:

 • Αποξηλώσεις, καθαιρέσεις, καθαρισμούς, απομάκρυνση φερτών υλικών
 • Αποξήλωση και αντικατάσταση με σύγχρονα υλικά δαπέδων και σκηνής Θεάτρου
 • Ανακαίνιση τουαλετών και καμαρινιών με χρήση σύγχρονων υλικών
 • Αντικατάσταση παλαιών καθισμάτων με νέα, υφασμάτινα και εργονομικά
 • Αποκατάσταση και αναβάθμιση χώρου υποδοχής
 • Κατασκευή WC ΑΜΕΑ και διαμόρφωση ραμπών για την εν γένει εξυπηρέτησή τους
 • Ανακατασκευή εσωτερικών κλιμάκων για την πρόσβαση στις τουαλέτες
 • Αντικατάσταση φθαρμένων εσωτερικών πορτών
 • Τοποθέτηση νέων μονάδων κλιματιστικών, ανώτερης ενεργειακής κλάσης
 • Καθαρισμό θερμαντικών σωμάτων και έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
 • Διαμόρφωση ρύσεων και τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου στον εξωτερικό χώρο
 • Εσωτερικούς και εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς.

Η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη, ευχαρίστησε την Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πρωτίστως τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα.

Ο Πρόεδρος της ASPROFOS ENGINEERING S.A κ. Βασίλης Κουνέλης, επεσήμανε ότι βρήκαν έναν χώρο πλημμυρισμένο που είχε καταστραφεί παντελώς και η εταιρεία προχώρησε ταχύτατα στην μελέτη και στις απαιτούμενες τεχνικές εργασίες σε όλους τους χώρους», ενώ από την πλευρά της η Δ/ντρια ΕΚΕ Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη δήλωσε: «Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων από της καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, προσφέροντας καύσιμα, γεύματα στους κατοίκους και είδη πρώτης ανάγκης« και πρόσθεσε πως «σήμερα, έναν χρόνο μετά, παραδίδουμε στο Δήμο ένα ανακαινισμένο, σύγχρονο θέατρο 288 θέσεων, με προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ…»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here