Αρχική Καταστροφές Αλλάζει άρδην ο καιρός – Χιόνια και στην Αθήνα

Αλλάζει άρδην ο καιρός – Χιόνια και στην Αθήνα

0
Διαφήμιση

Ψυχρή εισβολή από ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται να έχουμε!

Οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα και πολλά από τα πρωινά στοιχεία θέλουν μάλιστα “Χριστουγεννιάτικο Καιρό” ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας!

Τα παραπάνω αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα από το μεσημέρι των Χριστουγέννων και μετά ενώ θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην Αθήνα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο καιρός το τριήμερο

To Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός παραμονή, ανήμερα και δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων
Τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τα Χριστούγεννα, ημέρα Τρίτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία, πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Τετάρτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Διαφήμιση