Αρχική Επιστήμη Βιβλιοπαρουσίαση: «Από την ψηφιακή επανάσταση στην ψηφιακή επιτήρηση»

Βιβλιοπαρουσίαση: «Από την ψηφιακή επανάσταση στην ψηφιακή επιτήρηση»

0
b198713
Διαφήμιση

«Από την ψηφιακή επανάσταση στην ψηφιακή επιτήρηση» ονομάζεται το βιβλίο (εκδόσεις Ι. Σιδέρης) της Μαρίνας Ρήγου, επ. καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Polis Art Cafe στο Αίθριο του Αρσακείου Μεγάρου, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα).

Ομιλητές έχει προγραμματιστεί να είναι ο Κων. Μενουδάκος, επίτιμος πρόεδρος ΣτΕ και πρόεδρος της Αρχής  Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Αν. Ιωαν. Μεταξάς τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας, ο Ν. Φίλης βουλευτής, δημοσιογράφος και πρ. υπουργός, και ο Δημ. Χαραλάμπης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ν. Ευσταθίου.

Η συγγραφέας φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η σχέση των παραδοσιακών και των νέων μέσων; Πώς διαμορφώνεται η δημοσιότητα σήμερα και ποια είναι η νέα δομική αλλαγή της δημόσιας σφαίρας που συντελείται με την εμφάνιση του διαδικτύου; Με ποιο τρόπο η «υπόσχεση» για ελευθερία και συμμετοχή σχετικοποιείται καθώς οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί ελέγχου και επιτήρησης πολλαπλασιάζονται και εποικίζουν το ελεύθερο, οικουμενικό διαδίκτυο; Ποια είναι η σχέση νεοφιλελεύθερης και ψηφιακής στροφής και πώς επηρεάζει τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού παραδείγματος σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης;

Διαφήμιση