Αρχική Ειδήσεις Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, αναμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, αναμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου

0
vroxi 3
Διαφήμιση

Από σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου, θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω, με κύρια χαρακτηριστικά τα ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ενώ δεν θα λείψουν και οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα μέσα της εβδομάδας  οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά ο καιρός:

Αττική: Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Athens rain / photo by George Bougiakas

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Thessaloniki rain

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Κρήτη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Andros rain

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 7 πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Xios rain

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

kabala

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Tornos rain

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης με εκ νέου βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τα νότια 5 με 7 πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

xalkida rain

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς την Τετάρτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σταδιακά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει από την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα Πέμπτη και Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στις βόρειες και κεντρικές περιοχές και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα είναι ενισχυμένοι σε όλη τη χώρα φτάνοντας ακόμη και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση.

Διαφήμιση